8. 3. 2010

Prvi pregledni trening za člansko reprezentanco v Ljubljani sila uspešen

Na preglednem treningu za moško člansko reprezentanco se je danes v Ljubljani zbralo 16 igralcev. Kot je poudaril direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik, je vodstvo reprezentance zelo zadovoljno z izpeljanim treningom, na katerem so preizkusili nekatere rokometaše, ki bi lahko v prihodnje pomagali članski izbrani vrsti.

Izmed 17 povabljenih igralcev v dvorano Slovana na Kodeljevem v Ljubljani se treninga ni udeležil le Marko Bezjak, na prošnjo velenjskega kluba zaradi trenutne obremenjenosti z evropsko ligo prvakov in sredinim derbijem Mik 1. lige proti koprskemu Cimosu.

Na treningu med 10. in 12. uro je selektor Zvonimir Serdarušić predvsem preučeval individualne kvalitete igralcev, kot so gibanje, obvladovanje žoge, hitrost in podobno. "Ta pregledni trening ni bil niti prvi niti zadnji. Že prihodnji ponedeljek bomo izvedli še enega, ki se ga bo udeležila večina igralcev, ki je bila na treningu danes, priključilo pa se bo še nekaj fantov," je po testnem treningu dejal Roman Pungartnik.

Kot je poudaril, je vse skupaj v dobrobit slovenskega rokometa in reprezentance: "Povabili smo igralce, za katere mislimo, da bi lahko pomagali članski reprezentanci na mestih, kjer imamo deficit. Gre za položaje pivota, vratarja ter desnega in levega zunanjega igralca. Zato na trening nismo vabili veliko desnih in levih kril ter srednjih zunanjih igralcev, saj smo na teh mestih precej močni."  V slovenskem rokometnem prostoru pač ni specialistov za obrambo, zato v članski reprezentanci iščejo celovite igralce. "Pokazalo se je, da je nekaj igralcev zelo zanimivih, nekaj pa ni primernih za člansko izbrano vrsto. Zatorej bo spisek vabljenih igralcev za prihodnji teden malce spremenjen – skrčen. K temu pa  bomo dodali dva ali tri igralce, ki danes niso bili zraven zaradi števila, saj ob večjem številu ne bi mogli izvesti treninga," je še povedal Pungartnik.

Bržkone bo kdo izmed igralcev, ki se udeležujejo preglednih treningov, zraven že na aprilski reprezentančni akciji, ko Slovenijo čaka teden dni priprav in igranje na mednarodnem turnirju na Češkem.

Današnji  trening je za sestanek izkoristilo tudi strokovno vodstvo, ki je razpravljalo predvsem o načrtih za prihodnost ter ocenjevalo dosedanje opravljeno delo.


Vabljeni igralci na prvi pregledni trening

Članska reprezentanca aprila na turnir na Češko