9. 3. 2010

Aktualni evropski prvak Ciudad Real nasprotnik Gorenja v osmini finala lige prvakov

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali pare osmine finala v evropski ligi prvakov, med šestnajstimi klubi pa je bilo v bobnih tudi Gorenje. Nasprotnik Velenjčanov bo španski klub Ciudad Real, prva tekma pa bo v Rdeči dvorani.

 

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 24. in 28. marcem, povratne pa med 31. marcem in 4. aprilom 2010. Gorenje se bo z aktualnim evropskim klubskim prvakom najprej pomerilo v Rdeči dvorani, povratna tekma pa bo v Ciudadu Realu.


V prvem delu letošnje lige prvakov je Ciudad Real igral v skupini s Hamburgom (Nemčija), Zagrebom (Hrvaška), FCK Handboldom (Danska), Alingsasom (Švedska) in Fyllingenom (Norveška). Na desetih tekmah je dosegel prav toliko zmag in prepričljivo osvojil prvo mesto v skupini C, na vodilnem položaju pa je tudi v španski ligi. V klubu, ki se lahko pohvali tudi s tremi naslovi evropskega prvaka (v sezonah 2005/06, 2007/08 in 2008/09), sta do vrnitve v Celje Pivovarno Laško igrala tudi slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Aleš Pajovič. Prav tako je njegov dres nosil tudi nekdanji član slovenske reprezentance Sergej Rutenka, ki je zdaj član največjega tekmeca Barcelone.


Kljub njihovim odhodom ima trener Talant Dušebajev na razpolago vrhunski igralski kader, v katerem seveda ne manjka tujih rokometašev. Iz Francije prihajajo Luc Abalo, Jerome Fernandez in Didier Dinart, Rusijo zastopa Jegor Jevdokimov, Jonas Källman prihaja iz Švedske (z njo se je moška članska reprezentanca Slovenije pomerila na januarskem evropskem prvenstvu v Avstriji in zmagala v dramatični končnici), na zunanjih položajih pa blestita Hrvat Petra Metličić in Argentinec Eric Gull. V moštvu je kopica vrhunskih španskih igralcev, vsi pa so tudi člani reprezentance Španije: Javier Hombrados, Arpad Šterbik, Reixach Canellas, Alberto Entrerriso, Akuizu Aguinagalde, Garcia Parrondo, David Davis, Viran Morros in Chema Rodriguez.



Branko Tamše, trener Gorenja: "Že po sobotni veliki zmagi nad Chamberyjem smo vedeli, da nas v osmini finala čaka eden izmed evropskih rokometnih velikanov. Žreb nam je namenil Ciudad Real. Gre za popolno ekipo, ki je na vsakem igralnem mestu zasedena z dvema ali tremi izjemno kakovostnimi igralci, vodi pa jo Talant Dušebajev, zame osebno eden najboljših trenerjev na svetu. Ciudad Real je v obeh dvobojih absoluten favorit, a potrudili se bomo po naših najboljših močeh."

 

Ivan Čupić, rokometaš Gorenja: "Španski klub sem si želel že od prvega trenutka in se mi je želja uresničila. Zakaj? Zato, ker je enostavno najboljši klub na svetu in bomo tako mi kot gledalci prišli na svoj račun. Gledalci bodo lahko uživali v vrhunski rokometni predstavi, mi pa bomo lahko videli, kam pravzaprav sodimo v boju s tem velikanom, koliko nam še manjka in koliko še moramo narediti. Ciudad Real je zame najboljši možni nasprotnik."

 

 

Pari osmine finala:

 

Kolding (Danska) – Montpellier (Francija)

 

Gorenje (Slovenija) – Ciudad Real (Španija)

 

FCK Handbold (Danska) – Kiel (Nemčija)

 

Constanta (Romunija) – Veszprem (Madžarska)

 

Zagreb (Hrvaška) – Barcelona (Španija)

 

Kielce (Poljska) – Hamburg (Nemčija)

 

Valladolid (Španija) – Rhein Neckar Löwen (Nemčija)

 

Reale Ademar (Španija) – Čehovski medvedi (Rusija)

Pred žrebanjem parov osmine finala lige prvakovLiga prvakov - sezona 2009/10