12. 3. 2010

Krimovke bodo v petem krogu lige prvakinj proti Györiju igrale tudi za poškodovano Andreo Lekić

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto čaka predzadnji, 5. krog glavnega dela lige prvakinj. V dvorano Slovana na Kodeljevo prihaja madžarski Györi (ob 18. uri), s katerim Ljubljančanke nimajo ravno dobrih izkušenj. Zaradi poškodbe bodo morale do konca sezone igrati brez organizatorke igre Andree Lekić.


Krim Mercator je na lestvici skupine I trenutno na tretjem mestu s štirimi točkami, na vrhu pa sta s po šestimi Györi in Larvik. Prav slednja sta tudi zadnja nasprotnika slovenskih prvakinj, za uvrstitev v polfinale pa bo potrebno premagati prav obe ekipi - najprej madžarske prvakinje iz Györa na domačem terenu. S slednjimi ima Krim slabe izkušnje iz minule in te sezone. V uvodnem krogu glavnega dela letošnje sezone je bil Krim na Madžarskem zelo blizu zmage, saj je že visoko vodil, vendar je na koncu ostal praznih rok - izgubil je s 23:25 (14:11).


Tokrat bo naloga še precej težja, saj bo Krim Mercator nastopil brez organizatorke igre Andree Lekić, ki je bržkone že končala sezono. Na nedeljski tekmi v Leipzigu si je namreč izpahnila komolec. Zaradi zelo velike otekline na poškodovanem delu roke Lekićeva še ne more opraviti magnetne resonance (to naj bi storila čez dober teden), srbska organizatorica Krimove igre pa upa, da ligamenti, vezi in hrustanec niso preveč poškodovani (kosti so na srečo cele). Andrea pravi, da jo čaka najmanj mesec in pol odsotnosti z igrišč, nato pa še rehabilitacija.


Tekmo Krim Mercator - Györi (sobota, 13. marca, ob 18. uri) bosta sodila Rusa Jevgenij Zotin in Nikolaj Volodkov, delegat pa bo Peter Olsson (Švedska). Vstop v dvorano na Kodeljevem je tudi tokrat prost, z Madžarske pa naj bi pripotovalo vsaj 200 gostujočih navijačev.



Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Na zadnji tekmi v Leipzigu smo z zmago naredili veliko delo. Ne morem pa seveda mimo tega, kar se je dogajalo v predzadnji minuti z Andreo Lekić. Vsakemu še tako površnemu poznavalcu je jasno, da je letošnje sezone zanjo konec. Že v soboto proti Györiju bomo našo igro morali krepko prilagoditi in spremeniti. Za Lekićevo imamo nadomestne rešitve, za katere pa je seveda jasno, da nikakor niso na njeni kakovostni ravni. Strokovno vodstvo se s tem ukvarja že dva dni, z igralkami pa bomo šele danes imeli prvi skupni trening. Györi je ekipa, ki ima po mojem mnenju najbolj kombinatorno igro v Evropi. Ima namreč zelo veliko križanj in hitrih akcij. Ne glede na to, da ni zraven Anite Görbicz, ki je prav tako poškodovana, imajo izredno dobro zamenjavo v Aniki Kovacsics. Sama bi raje videla Görbiczevo, saj smo jo na prvi tekmi z obrambo 6-0 dobro ustavili. Pri Kovacsicevi pa je manj predvidevanja, do izraza pa pridejo tudi druge igralke. Njen repertoar rešitev na igrišču je sicer manjši, kot ga ima Görbiczeva, vendar je z njo v vlogi organizatorice igra naših nasprotnic precej hitrejša. Györy ima zastrašujoče beke, predvsem Amorimovo in Bradeanujevo, v obrambi pa veliko stavi na telesno moč. Dejstvo je, da smo ranljivi, kar pa bomo poskušali skriti in na plano prinesti druge rešitve kot doslej. Madžarski klub je v tem trenutku močnejši in v prednosti, predvsem po izkušnjah, širini igralskega kadra in še nekaterih drugih dejavnikih, toda po drugi strani ne toliko, da ga ne bi mogli presenetiti na Kodeljevem. In prav zmaga je seveda tudi naš cilj."


Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja: "Že večkrat se je v letošnji sezoni pokazalo, da moramo vseh 60 minut igrati zbrano. Potem nam nihče izmed nasprotnikov ne more do živega. Če pa le malo popustimo, to drugi takoj izkoristijo. Najbolj se je to pokazalo na domači tekmi z Larvikom, pa tudi na nedeljskem dvoboju z Leipzigom se nam je sproščenost hitro poznala. Verjamem v našo zmago. Ekipa po tekmi v Nemčiji še ni imela skupnega treninga, zato seveda tudi ne vem, kakšne bodo rešitve za sobotno tekmo z Madžarkami. Dejstvo je, da je bila Andrea pomembna tako v obrambi kot napadu. V soboto bomo morale njeno mesto prevzeti tudi druge igralke. Prepričana sem, da se iz igralskega kadra, ki ga imamo, da veliko narediti."


Maja Zrnec, igralka Krima Mercatorja: "Seveda nikoli ni lepo in prijetno, če se poškoduje soigralka. Še toliko težje pa je, če se v naši ekipi poškoduje Andrea, ki je njen zelo pomemben člen. Upamo na njeno čim boljše in čim hitrejše okrevanje. To, da bomo nastopile brez Lekićeve, bo po drugi strani tudi dodaten motiv za nas, da se Madžarkam maščujemo za poraz na njihovem igrišču. Morale se bomo znajti brez nje in igrati še bolj odločno kot doslej. Njene soigralke bomo naredile prav vse, kar je v naši moči, da se bo njena odsotnost na igrišču poznala čim manj. Proti Györiju bo zelo težko, toda ekipa bo igrala za Andreo in tudi zmagala za njo. Čeprav je ne bo z nami na igrišču, bo ves čas v naših mislih."




Liga prvakinj, sezona 2009/10