11. 3. 2010

Srbski rokometaš Momir Rnić podpisal štiriletno pogodbo s Celjem Pivovarno Laško

RK Celje Pivovarna Laško je podpisal novo pogodbo za sodelovanje v prihodnjih sezonah. Za sodelovanje se je dogovoril s srbskim reprezentantom in trenutno igralcem Gorenja iz Velenja, Momirjem Rnićem, ki bo barve celjskega kluba branil v prihodnjih štirih sezonah.

RK Celje Pivovarna Laško je sklenil pogodbo s srbskim reprezentantom, levim zunanjim igralcem Momirjem Rnićem, ki bo v Celju nastopal od sezone 2010/11 do 2013/14. Dvaindvajsetletni Momir Rnić v Gorenju igra od sezone 2008/09 dalje, pred tem pa je igral za svoj matični klub Proleter Zrenjanin. Za srbsko reprezentanco je do sedaj zbral 23 nastopov, kot še zelo mlad igralec pa je večino svojih uspehov nanizal z mladimi selekcijami Srbije: prvo mesto na kadetskem EP 2004, prvo na kadetskem SP 2005, četrto na mladinskem EP 2006, medtem ko je na klubskem nivoju z Gorenjem osvojil prvo mesto v slovenskem državnem prvenstvu v sezoni 2008/09, letos pa se je z isto ekipo uspel prebiti med 16 najboljših v ligi prvakov. Za Gorenje je v prejšnji sezoni dosegel 127 zadetkov v MIK 1. ligi ter v pokalu Slovenije.

Po podpisu pogodbe s Celjem je Momir Rnić dejal:  "Zelo sem vesel, da sem sklenil štiriletno pogodbo s tako velikim klubom, kot je Celje Pivovarna Laško. Mislim, da bom tu imel vse možnosti, da v svoji igri še bolj napredujem, saj bom delal s takšnim strokovnjakom, kot je Noka Serdarušić, o katerem sploh ni potrebno izgubljati besed. Vsi vemo, za kakšnega trenerja gre. Poleg tega so v ekipi Celja takšni igralci, kot so Zorman, Toskić, Vugrinec, Kokšarov in ostali, s katerimi bo užitek igrati, tako da sem resnično vesel podpisa te pogodbe. Poleg te sem imel na mizi še dve ponudbi iz Nemčije, a po nekajdnevnem premisleku sem se odločil, da je najboljša možnost podpis pogodbe s Celjem, ki je velik klub tudi v evropskem merilu."


Trener celjskega kluba Zvonimir Serdarušić pa je dejal: "Vesel sem, da smo se dogovorili z Momirjem za sodelovanje. Že to, da smo si ga v klubu in da sem si ga želel v ekipi jaz, pove dovolj o njem. Je mlad in perspektiven igralec, ki je v Sloveniji dobro odigral prejšnjo in sedaj to sezono. Kot sem dejal, je še mlad in trenutno premalo igra v obrambi. Zato mislim, da to, kar kaže sedaj, še ni vse, česar je zmožen. Upam in verjamem, da bo v roku enega leta napravil velik korak naprej in da bomo imeli od njega veliko koristi."