12. 3. 2010

Kakšna so pričakovanja pred zaključnim turnirjem pokala Pivovarne Union?

V soboto in nedeljo, 13. in 14. marca, bo mariborska dvorana Tabor prizorišče zaključnega turnirja moškega rokometnega pokala Pivovarne Union. Kakšna so pričakovanja četverice moštev (Cimosa Kopra, Celja Pivovarne Laško, Klime Petek Maribora in Jeruzalema Ormoža) pred zaključnim dejanjem letošnjega pokalnega tekmovanja?


V sobotnih polfinalnih srečanjih se bosta pomerili moštvi Celja Pivovarne Laško in Cimosa Kopra (ob 16. uri) ter Klime Petek Maribora in Jeruzalema Ormoža (ob 18.30). Poraženca nato v nedeljo čaka srečanje za tretje mesto (ob 15. uri), zmagovalca pa boj za pokalno lovoriko (ob 17.15).

Organizator pripravlja tudi bogat spremljevalni program, saj bodo nastopile plesalke plesne skupine Tigrice, med polčasi tekem pa za obiskovalce pripravljajo nagradne igre. Slovensko himno bo pred nedeljsko finalno tekmo zapela operna pevka in udeleženka Eurosonga Alenka Gotar.

Dnevne vstopnice, ki veljajo za obe tekmi tistega dne, so v prodaji na mestih Eventima in v Dvorani Tabor, stanejo pa 10 evrov za odrasle in 6 evrov za otroke. Pričakovanja pred sklepnim dejanjem letošnjega pokalnega tekmovanja so na današnji novinarski konferneci predstavili predstavniki vseh štirih udeležencev turnirja.

Boštjan Strašek, vodja moštva RK Cimos Koper: "Če primerjamo lanski finale s Celjem, se moramo zavedati, da je finale potekalo v Kopru. Takrat je imela ekipa Celja veliko poškodovanih igralcev in se je ukvarjala še z drugimi težavami. Finalna tekma se je končala s štirimi goli prednosti v našo korist, a se bojim, da so Celjani v tem trenutku v dosti boljši formi in mnogo bolje sestavljeni kot takrat. Dejstvo je, da smo mi v zadnjih dveh letih osvajali pokalno lovoriko, vendar bi bilo prepotentno reči, da smo tudi v Maribor prišli samo zmagovati. Kljub temu pa želja in namen za to vseeno obstajata. V primeru idealnega razpleta in polfinalne zmage ter uvrstitve v finale se pošteno zavedamo, da tudi finalna tekma ne bi bila lahka, če ne še celo težja od polfinalne."

Darko Stanić, vratar RK Cimos Koper: "Že zadnja tekma je pokazala, da smo ob Celju in Gorenju tudi mi na podobnem nivoju. Menim, da sta zadnje srečanje, ki se je končalo z neodločenim izidom, obe moštvi odigrali dokaj kvalitetno in upam, da bomo še stopničko več pokazali v polfinalu. Kdo bo jutri dobil tekmo, je nehvaležno napovedati, menim pa, da imamo mi razlog več za boljšo igro zaradi izgubljene točke proti Celju na domačem parketu. Od sebe in svojih soigralcev pričakujem še višjo raven kakovosti igre in oddolžitev nasprotniku za zadnjo ligaško tekmo."

Zvonimir Serdarušič, trener RK Celje Pivovarna Laško: "Prvi stik z moštvom Kopra sem imel šele pred nekaj dnevi in vsi vemo, kako težko je Celje na koncu osvojil točko. Obe moštvi sta zelo kvalitetni in zagotovo ne Celju in ne Kopru jutrišnje tekme ne bo uspelo dobiti na lahek način. Upam, da bomo igrali pred polno dvorano in da bodo igralci dali vse od sebe. Pretirano bi bilo reči, da smo v Maribor prišli enostavno osvojiti pokal, prav tako pa po drugi strani ne bi želel reči, da bomo v Maribor prišli izgubiti. Moštva na turnirju so zelo kvalitetna, Koprčane smo enkrat premagali, enkrat z njimi igrali neodločeno in zadovoljen bi bil, če tudi tretje medsebojne tekme rokometaši Cimosa ne bi dobilii. Če pa bo na koncu tudi resnično tako, pa ne znam napovedati. Upam, da se moji fantje zavedajo, za kaj gre in da si želijo osvojiti pokal."

Edvard Kokšarov, kapetan RK Celje Pivovarna Laško: "Povedal bom zelo preprosto: Mi smo delavci in se pripravljamo, da oddelamo tako, kot se od nas pričakuje. Sama tekma pa bo pokazala, kdo je boljši."

Bojan Čotar, trener RK Klima Petek Maribor: "Upam, da je to pokazatelj dobrega dela, da se je tako mlademu klubu, kot je Maribor, že drugič zapored uspelo uvrstiti v zaključek pokalnega tekmovanja. Razlika med lani in letos je v tem, da smo lani bili senzacija, letos pa menim, da to nismo več. Vendar glede na nasprotnike in stanje na prvenstveni lestvici nismo ravno v vlogi favorita. Kljub temu pričakujem, da bomo s pomočjo številne domače publike naredili korak več kot lani, ko smo v tem tekmovanju osvojili tretje mesto. Želje so eno, realnost pa spet nekaj drugega. Verjamem, da bi vsak od nas pokal rad odnesel že danes. Mi se bomo skušali pokazati v najboljši luči, kar bo, pa bo."

Rok Ivančič, kapetan RK Klima Petek Maribor: "Res je, da imamo letos z vsemi tremi udeleženci turnirja dobre izkušnje na parketu dvorane Tabor, kar nam morda lahko vliva dodaten motiv. Vendar je pokal specifično tekmovanje in tudi tekme proti Kopru in Celju doma so že nekaj časa nazaj, odtlej pa se je zgodilo precej sprememb v vseh moštvih. Menim, da smo v odlični formi ter da bomo pred domačo publiko dosegli dober rezultat. Če ne nadgradili, pa vsaj ponovili lanskoletni uspeh iz pokalnega tekmovanja."

Sašo Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož: "Kot vsak športnik pričakujem, da bomo zmagali, saj če tega ne bi pričakoval, menim, da danes ne bi bili tukaj. Glede polfinalne tekme z Mariborom bi domačinom prepustil vlogo favorita, saj so vendarle organizator turnirja. Smo pa zelo veseli, da se nam je prvič v zgodovini kluba uspelo uvrstiti na zaključni turnir pokalnega tekmovanja in naredili bomo, vse da se poskušamo uvrstiti v finale. Menim, da so moji predhodniki povedali že vse, tudi jaz bi ta pokal, če bi lahko, odnesel že danes domov. Na koncu ga bo odnesel tisti, ki bo prikazal najboljši rokomet - in tako je v športu tudi prav."

Bojan Čudič, kapetan RK Jeruzalem Ormož: "Ne bi se strinjal, da smo v polfinalnem srečanju z Mariborčani favorit, ampak bi to vlogo kot domačinu prepustil njim. Res je, da imamo z njimi letos pozitiven rezultat, vendar so oni pred domačim občinstvom vseeno favorit. Toda to seveda ne pomeni, da mi ne bomo dali vsega od sebe. In upam, da bo to dovolj za pot v finale."



Pokal Pivovarne Union, sezona 2009/10

Spored zaključnega turnirja in dosedanji zmagovalci pokala