19. 3. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja se želijo od letošnje evropske lige prvakinj posloviti z zmago

Ekipa slovenskih rokometnih prvakinj se od elitne lige prvakinj poslavlja na Norveškem. Tam bo proti Larviku (v soboto ob 14.15), ki se bori za prvo mesto v skupini 1 glavnega dela tekmovanja, poskušala na najboljši način zaključiti letošnjo evropsko pot. Kot pravijo v taboru Krima Mercatorja, igranja z ugledom ne bo.

 

Krimovke možnosti za uvrstitev v evropski polfinale nimajo več (potem so so v soboto v Ljubljani le remizirale s 24:24 proti Madžarkam), kajti napredovanje sta si že pred zadnjim krogom zagotovila Larvik in Györi, toda sobotni obračun na Norveškem bo za slovenske prvakinje kljub temu vsaj prestižnega pomena. Predvsem si v Krimovem taboru želijo pustiti dober vtis na igrišču.

 

Larvik je bil sicer na prvi tekmi na Kodeljevem boljši, saj je zmagal s 34:30 (gostujoča vratarka Rantala je na februarski tekmi zbrala kar 17 obramb, najboljši strelki pa sta bili Sullandova z devetimi zadetki in Stangejeva z osmimi), a takrat je ekipa trenerke Marte Bon odigrala eno najslabših tekem v letošnji sezoni. Zmaga proti Larviku, ki je eden glavnih favoritov za evropski naslov, bi prišla seveda še kako prav, tudi v luči iskanja novih sponzorjev za novo tekmovalno sezono 2010/11.

Na Norveškem znova ne bo poškodovane srbske organizatorice igre Andree Lekić, vprašljiv pa je tudi nastop Marine Vergeljuk, ki ima zdravstvene težave. Na pot na Norveško bo odpotovala ekipa 13 igralk in trije člani strokovnega vodstva.

 

Tekmo v dvorani Arena Larvik bo sodil latvijski sodniški par Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat evropske zveze EHF pa bo Angel Pablo Permuy Villaneuva iz Španije.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Generalno sem zelo zadovoljna z letošnjo evropsko sezono. Seveda bi si želeli še več, toda vseeno smo naredili velike korake k uspešnosti. Dejstvo je, da imamo mlado ekipo in da smo edini v Evropi, ki smo uveljavljali šest ali sedem neizkušenih igralk naenkrat. In to so velike stvari. V vsako tekmo je bilo vloženega veliko truda in napora. Pri mladih igralkah je ponavadi tako, da jim na eni tekmi uspe igrati odlično, nato pa krivulja uspešnosti pade. Ravno zato sem še toliko bolj zadovoljna, ker nismo popuščali, igralke so vzdržale in niso padle iz ritma. Ali smo na gostovanju sposobni premagati tako veliko ekipo ali pa samo igramo za svetlo prihodnost Krima – to sta dve strani sobotne tekme, ki ju bomo nekako morali združiti, če se želimo vrniti zadovoljni. V tekmo moramo stopili z istim pristopom kot proti Györiju. Veliko bo odvisno predvsem od Vergeljukove - če bo lahko igrala, bomo stavili na vse in skušali pokazati, da smo lahko enakovreden tekmec tudi Larviku na njegovemu igrišču."

 

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Vemo, da možnosti za preboj v polfinale lige prvakinj ni več. Kljub temu se gremo boriti, kajti treba se je dokazovati prav na vsaki tekmi. Nismo brez motivov in želje po zmagi proti Norvežankam, še posebno pa bi sem jih rade maščevale za poraz na prvi tekmi v Ljubljani. Ne moramo podreti, kar smo celo sezono gradili. Smo neobremenjeni in mogoče ravno zaradi tega, ker tekma ne odloča o ničemer, kakšna mlada igralka morda pokaže kaj več. "

Liga prvakinj - sezona 2009/10Rokometašice Larvika zmagale na Kodeljevem