17. 3. 2010

Derbi Gorenje - Cimos Koper so dobili Velenjčani, v petek začetek končnice za prvaka

Z derbijem Gorenje – Cimos Koper, ki so ga v Rdeči dvorani dobili Velenjčani s 27:26 (11:12), se je končal redni del tekmovanja v prvi slovenski ligi MIK. Konec tedna se začenjata končnici za prvaka in za obstanek, prva tekma pa bo v petek med Slovanom in Celjem Pivovarno Laško.

Na zaostali tekmi 20. kroga v Rdeči dvorani se je prvi polčas z minimalno prednostjo Koprčanov, pri katerih je blestel vratar Darko Stanić (skupaj 17 obramb). V drugem delu so gostitelji predvsem po zaslugi vratarja Matevža Skoka (14 obramb) in učinkovitega Marka Bezjaka (6 zadetkov) prevzeli pobudo in si nekajkrat priigrali manjšo prednost. V dramatični končnici je Koprčane v igri držal strelsko razpoloženi Uroš Elezović (7 zadetkov, sledil mu je Bojan Skoko s petimi), toda Gorenje (poleg Bezjaka so bili najučinkovitejši Klemen Cehte, Momir Rnić in Rok Šimić s po štirimi zadetki) je uspelo ohraniti minimalno prednost, doseči pomembno zmago in na prvenstveni lestvici za točko prehiteti Cimos.

Najboljših šest klubov iz rednega dela ligaškega tekmovanja (Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Cimos Koper, Trimo Trebnje, Slovan, Jeruzalem Ormož) bo nastopilo v končnici za prvaka, klubi od 7. do 11. mesta (Klima Petek Maribor, Merkur, Ribnica Riko hiše, Krško, Slovenj Gradec) pa v končnici za obstanek. V obeh končnicah se prav tako igra po dvokrožnem sistemu, vsa moštva pa v končnico prenašajo vse osvojene točke iz rednega dela tekmovanja.

KONČNICA ZA PRVAKA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke