17. 3. 2010

Kavtičnik osvojil prvo lovoriko v Montpellierju

Slovenski rokometni reprezentant Vid Kavtičnik je osvojil prvo lovoriko v dresu Montpellierja v letošnji sezoni. Na zaključnem turnirju francoskega ligaškega pokala je Montpellier v polfinalu opravil s Chamberyjem (37:23), v finalu pa še s St. Raphaelom s 37:25.

 

Zaključni turnir ligaškega pokala je bil v Nantesu (v dvorani je bilo kar 5000 gledalcev), polfinalna para pa sta bila Montpellier – Chambery (37:23) in St. Raphael – Dunkerque (35:33 – po podaljških in sedemmetrovkah). Zaradi zdravstvenih težav (bolezen) je slovenski reprezentant izgubil skoraj pet kilogramov telesne teže in veliko moči, zaradi česar je tudi na obeh tekmah v Nantesu igral samo po trideset minut.

 

Po dveh visokih zmagah je Montpellier osvojil prvo domačo lovoriko v letošnji sezoni, obeta pa se mu še druga, kajti v francoski ligi ima pred drugouvrščenim klubom Dunkerque že osem točk prednosti. Z istim klubom se bodo Vid Kavtičnik, Nikola Karabatić in soigralci pomerili tudi v osmini finala francoskega pokala, v evropski ligi prvakov pa jih v osmini finala čaka dvoboj z danskim Koldingom.