22. 3. 2010

Gorazd Škof dobil novega trenerja – Zagrebčane od danes vodi Nenad Kljaić

Rokometni klub Zagreb, katerega dres nosi tudi slovenski reprezentant Gorazd Škof, je danes dobil novega trenerja. Dosedanji trenerski dvojec Senjanin Maglajlija – Mirko Bašić je namreč (ne)pričakovano zamenjal Nenad Kljaić.

 

Po slabših predstavah v domačem prvenstvu in evropski ligi prvakov se je Zagrebov glavni menedžer Zoran Gobac le nekaj dni pred prvo tekmo osmine finala proti Barceloni odločil za zamenjavo na trenerskem stolčku. Namesto Maglajlije in Bašića bo Zagrebčane v nadaljevanju sezone vodil Nenad Kljaić, ki je že sedel na klopi hrvaškega prvaka, vendar so ga jeseni leta 2007 odstavili zaradi niza porazov v pripravljalnem obdobju. Takrat sta ga začasno nadomestila prav Maglajlija in Bašić, dokler ni vlogo glavnega trenerja prevzel Lino Červar.

 

Kljaićev pomočnik bo Vladimir Jelčić, nekdanji vrhunski rokometaš in reprezentant Hrvaške, ki je v preteklosti nosil tudi dres Celja Pivovarne Laško. Poleg Maglajlije in Bašića je Gobac, alfa in omega Zagreba ter celotnega hrvaškega rokometa, odstavil tudi športnega direktorja Božidarja Jovića. Njegovo mesto je prevzel Vlado Šola, ki bo istočasno tudi trener vratarjev v klubu, v katerem odlično brani tudi slovenski reprezentant Gorazd Škof.

 

"Po nekaj slabih tekmah v zadnjem času smo bili prisiljeni nekaj storiti. Nikoli ne obstaja možnost zamenjati celotno ekipo, zato je edino možno in lažje zamenjati trenerja. Maglajlija in Bašić sta svoje delo opravila korektno, kolikor sta pač lahko," je svojo odločitev pojasnil Zoran Gobac, ki je po eni strani želel s tem poskrbeti za pozitiven šok pred pomembno tekmo z Barcelono v ligi prvakov (v zagrebški Areni bo v soboto več kot 15.000 gledalcev), po drugi pa je poudaril: "Trenerski dvojec se ni uspel igralcem pokazati s svojo avtoriteto. Njun premalo energičen pristop so igralci delno zlorabili. To seveda ne pomeni, da zahtevamo železno disciplino, toda nekatera pravila pač morajo obstajati in se jih je potrebno držati."