27. 3. 2010

Olimpija v polfinalu slovenskega pokala v Novem mestu ni imela težav z domačo Krko

Rokometašice Olimpije so si priigrale vstopnico za finale pokala Slovenije 2010. V Novem mestu so Ljubljančanke s 34:25 (18:11) premagale gostiteljice zaključnega turnirja, igralke Krke. V finalu se bosta v nedeljo pomerila Krim Mercator in Olimpija, za tretje mesto pa Krka in Celje Celjske mesnine.

Krka - Olimpija 25:34 (11:18)

Novo mesto - Dvorana Leona Štuklja, gledalcev: 400, sodnika: Cvetko in Kavalar.

Krka: Hajdinjak, Korenič (13 obramb), Čigoja 4, Veble 1, Bačar, Povše 2, Skutnik 3, Hribar, Glavič 2, Rudman, Kavšček, Nadu 3, Rojc 4, Derčar 6 (5).

Olimpija: Zec (16 obramb), Novakovič (2 obrambi), Argenti 2, Okleščen 2, Čulibrk, Mitruševska 8 (4), Jeriček 2, Stančin, Zrimšek, Fink, Gojkovič 4, Irman 8, Puš 4, Šon 4.

Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Olimpija 5 (4).

Izključitve: Krka 6 minut, Olimpija 8 minut.

Štiri obrambe Branke Zec na uvodu drugega polfinalnega obračuna v Novem mestu med Olimpijo in gostiteljico Krko ter tri uspešne sedemmetrovke Neže Mitruševske ob zadetkih Mirjane Gojkovič, Neli Irman in Vesne Puš so že v deveti minuti na semaforju zapisali rezultat 6:1 za gostujočo ekipo. Trener Krke Slavador Kranjčič je bil primoran vzeti minuto odmora, ki pa ni pomagala.

Olimpijina obramba je bila še naprej pretrd oreh za Novomeščanke, ki nikakor niso uspele organizirati napada. Če pa jim je uspelo, so bili streli preslabi za Zečevo v vratih. Posledice so bile jasne in očitne - samo en zadetek do 14. minute in kar devet golov zaostanka za novomeško Krko (1:10). Šele drugi gol na tekmi je za domačo ekipo zabila Tjaša Nadu s šestmetrske črte v 15. minuti.

Gostiteljice so se nato vendarle nekoliko zbrale, s streli od daleč preko Nuše Skutnik in Jane Bačar ter z desnega krila preko Ines Čigoje pa le premagovale gostujočo vratarko Branko Zec. Na ta način je Krka nekoliko zmanjšala zaostanek na pet golov do 29. minute (11:16). Toda Olimpija je delovala suvereno ter kljub napakam zabijala gole, na odmor pa je odšla s sedmimi zadetki naskoka (18:11).

Trener Olimpije Robert Beguš je v drugem polčasu v igro poslal Biljano Čulibrk in Barbaro Fink namesto Irmanove in Gojkovičeve. Zaradi težav Branke Zec je bil prisiljen zamenjati tudi vratarko v 35. minuti ter v igro poslati mlado Dragano Novakovič. Tudi kopica napak Olimpije in odlične obrambe Karmen Korenič, vratarke Krke, niso  pomagale gostiteljicam. V 36. minuti so sicer zaostanek znižale na pet zadetkov (15:20), za kaj več pa v nadaljevanju tekme ni bilo znanja in moči.

Ko je gostujoči trener Beguš v igro poslal znova vse igralke prve postave, so te brez težav zabijale gole ter razrešile vse dvome o finalistkah. Po Krimu Mercatorju so se v finale uvrstile njegove ljubljanske tekmice iz Tivolija, za tretje mesto pa se bodo Novomeščanke pomerile s Celjem Celjskimi mesninami.

Prvi polfinale pokala Slovenije dobile rokometašice Krima Mercatorja.