27. 3. 2010

Rokometaši Slovana v nedeljo igrajo prvo četrtfinalno tekmo v evropskem pokalu challenge

V evropskem pokalu challenge slovenske barve v letošnji sezoni zastopajo rokometaši Slovana. Ljubljančani bodo prvo četrtfinalno tekmo proti romunski Suceavi odigrali v nedeljo, 28. marca, ob 18.30 na Kodeljevem.

V osmini finala so Ljubljančani izločili švedski klub Ystads. Prvo tekmo v Skandinaviji so sicer izgubili s sedmimi zadetki razlike (21:28), vendar so nato na povratni v domači dvorani slavili z desetimi (37:27) in se uvrstili med osem najboljših klubov v tem evropskem pokalnem tekmovanju. Njihov nasprotnik za uvrstitev v polfinale bo romunski klub Suceava, ki je lani nastopil celo v finalu pokala challenge. V finalu se je pomeril s Sport Resito (po kakovosti sicer drugi romunski klub za Constanto, ki letos uspešno igra v ligi prvakov), prav tako klubom iz Romunije, vendar je ostal brez lovorike. Suceava je sicer dobila prvo tekmo na gostujočem igrišču s 27:25, toda pred domačimi gledalci je nato izgubila s petimi zadetki razlike (20:25).

Suceava (v igralskem kadru nima niti enega tujca) je v 13-članski romunski prvi ligi trenutno na šestem mestu, v osmini finala evropskega pokala challenge pa je izločila ukrajinski Burevestnik s skupnim izidom 62:41. "Zelo težko je priti do informacij o nasprotniku. Zato je Suceava za nas bolj ali manj neznanka, prav tako pa verjetno tudi mi zanjo. Kljub temu smo le uspeli zbrati nekaj informacij o romunskem klubu. V obrambi igra 5-1 in zelo hitro v napadu, nato pa popusti. To moramo izkoristiti, predvsem zaradi naše večje rotacije in dobre telesne pripravljenosti. Da ne gre za slabo moštvo, potrjuje tudi nastop v finalu pokala challenge v prejšnji sezoni. Kljub temu verjamem, da lahko pred domačimi gledalci pridemo do ugodnega izida pred povratno tekmo v Romuniji, kjer bo tudi padla dokončna odločitev o potniku za polfinale," pravi Slovanov trener Boris Denič. Njegovo moštvo po ligaških tekmah proti Celju Pivovarni Laško in Cimosu čaka še ena zahtevna preizkušnja, tokrat na mednarodnem prizorišču.

Tekmo Slovan – Suceava (nedelja, 28. marca, ob 18.30) bosta sodila Grka Michalis Tzaferopoulos in Andreas Bethmann, delegat pa bo Stevan Popov iz Srbije. Povratna tekma bo v soboto, 3. aprila, ob 11. uri v Suceavi v Romuniji.
Pokal challenge - sezona 2009/10