10. 4. 2010

Roman Pungartnik v dresu Lübbecka izgubil polfinalno tekmo nemškega pokala

V finalu letošnjega nemškega pokala v Hamburgu bosta igrala Rhein Neckar Löwen in Hamburg. Rhein Neckar Löwen je v polfinalu premagal Gummersbach z 31:21 (14:10), domači Hamburg pa Lübbecke s 37:32 (17:13), za katerega je igral tudi Roman Pungartnik.

Na prvi polfinalni tekmi v ColorLine Areni v Hamburgu je Rhein Neckar Löwen kar z desetimi zadetki razlike premagal Gummersbach. Pri zmagovalcih so bili najučinkovitejši Bielecki (5), Gudjonsson, Grötzki in Stefansson (po 4), pri poražencih pa Szilagy (6) in Zrnić (5). Prav Gummersbach je poskrbel za največje presenečenje v četrtfinalu letošnjega pokalnega tekmovanja, ko je izločil Kiel, ki je v zadnjih treh sezonah vedno osvojil to lovoriko.

V drugem polfinalu so se gostitelji zaključnega turnirja nemškega pokala pomerili z Lübbeckom, za katerega je igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Roman Pungartnik. Zdajšnji direktor Celja Pivovarne Laško se ni vpisal med strelce, na tekmi pa je enkrat streljal proti Hamburgovim vratom. Za Hamburg sta največ zadetkov dosegla M. Lijewski (10) in Lindberg, za Lübbecke pa Niemeyer (11) in Tluczynski.

Pungartnik je prvo tekmo za Lübbecke igral v ponedeljek, ko je njegovo moštvo v 26. krogu nemške lige gostovalo pri klubu Füchse Berlin. Lübbecke je izgubil s 27:32, Pungartnik pa je dosegel dva zadetka.

Na zaključnem turnirju nemškega pokala v Hamburgu bo tekma za tretje mesto Gummersbach – Lübbecke v nedeljo ob 10.45, veliki finale Hamburg – Rhein Neckar Löwen pa se bo začel ob 13.15.