11. 4. 2010

Mladinci zbrani v Termah Olimia in začeli priprave na kvalifikacije za EP 2010

Moška mladinska reprezentanca Slovenije se je danes zbrala v Podčetrtku, v Termah Olimia, kjer bo trenirala vse do začetka petkovih kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Slovaškem.

Selektor Slavko Ivezič je v Podčetrtek povabil 19 igralcev, na nedeljski zbor jih je prišlo nekaj manj zaradi klubskih obveznosti. Manjkali so Jaka Ferkulj, Mitja Nosan in Emir Taletovič. Slednji se bodo ekipi pridružili v ponedeljek.

Prva tekma reprezentanco čaka v petek, 16. aprila, ko se bo pomerila z Nizozemsko. V soboto si bo nasproti stala z Belgijo, v nedeljo pa se bo pomerila še s Švedsko.

Slovenija je izkoristila pravico organizacije kvalifikacijskega turnirja za nastop na evropskem prvenstvu 2010 na Slovaškem. Skupino 1, od koder se bosta na EP prebili prvi dve reprezentanci, bo gostil Podčetrtek.

Za Slavka Iveziča in mladinsko reprezentanco je domač teren vsekakor velika prednost. Kvalifikacijski turnir v Podčetrtku, ki je sicer tradicionalna pripravljalna baza rokometnih reprezentanc Slovenije, bo med 16. in 18. aprilom.

Evropsko prvenstvo za mladince do 20 let pa na Slovaškem med 29. julijem in 8. avgustom. Neposredno udeležbo so si že zagotovile Slovaška (organizator EP), Nemčija (aktualni evropski prvak v tej starostni kategoriji) in Danska (nosilka srebrne kolajne z EP 2008).


Reprezentančni seznam mladincev