14. 4. 2010

Kadetska reprezentanca v Ajdovščini opravila trening in odigrala trening tekmo

V sklopu enodnevnih akcij se je kadetska reprezentanca Slovenije pod vodstvom selektorja Tomaža Juršiča zbrala v Ajdovščini, kjer je najprej opravila poldrugo uro dolg trening, saj je potrebno vsak zbor izkoristiti, da se mladi igralci čim bolje spoznajo in začutijo na igrišču. 

Po odlično izpeljanem treningu so kadeti odigrali še prijateljsko tekmo s člansko ekipo RK Ajdovščina, ki nastopa v 1. B ligi. Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so povedli, a so se mladi reprezentanti zbrali, zaigrali mnogo bolje v obrambi ter polčas zaključili z rezultatom 14:10.  V drugem delu so še bolj trdo zaigrali v obrambi, se z delnim izidom 5:0 popolnoma odlepili, nato pa razliko večali do končnih 30:17.

Selektor Juršič tokrat ni mogel računati na poškodovane Žabiča, Mačkovška in Murčehajiča, Cehte pa je imel obveznosti v klubu. Pohvaliti je potrebno prav vse igralce, ki so se tokrat udeležili akcije, saj so trenirali ter odigrali tekmo zbrano in odgovorno.


RK Ajdovščina : Slovenija (kadeti) 17:30 (10:14)

Slovenija:
 Borovnik 4, Bradeško 3, Deržič, Fidel 2, Hrastnik 4, Jazbec 2, Kalabič 2, Nosan 2, Potočnik 2, Sašek 3, Šoštarič 3, Špende 3, Zaponšek, Brglez, Žitnik (10 obramb), Sekirnik (9 obramb).

RK Ajdovščina: Čermelj 2, Spetič 2, Šturm, Matajič 1, Žbogar, Žgavec, Vidmar 1, Trunkl 3, Cunjac 1, Kete 3, Krašna 1, Rustja, Brecelj, Velikonja 3, Bajc, Pregelj, Kevič, Gregorc, Marc.