16. 4. 2010

Slovenski mladinci na uvodu kvalifikacij za EP uspešno opravili z Nizozemci

Mladinska moška reprezentanca Slovenije je z odliko opravila svoje delo na prvi tekmi kvalifikacijske skupine 1 za nastop na evropskem prvenstvu 2010 na Slovaškem. V Podčetrtku je pred 300 gledalci izbrana vrsta Slavka Iveziča premagala Nizozemce s 30:18 (17:11).



Slovenija – Nizozemska 30:18 (17:11)


Podčetrtek – Mestna dvorana, gledalcev: 300, sodnika: Andorka in Huckler (oba Madžarska).


Slovenija: Lesjak (20 obramb), Perovšek, Cingesar 1, Mlakar 4, Marguč 8 (4), Stegne 1, Ranevski, Poklar 2, Smolnik, Zarabec 4, Gaber, Jelovčan 2, Papež 5, Nosan 3.


Nizozemska: Woltersom (7 obramb), Schellekens (6 obramb), Janssen, Okkers, Meijer, Masmeijer, Slujters 8, Kooijman 2, Miedema 2, Meijs, Suelmann, Knippenberg, Schagen 3 (2), Zwinkels 3.


Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Nizozemska 2 (2).


Izključitve: Slovenija 8 minut, Nizozemska 8 minut.



Slovenski fantje so v tekmo stopili odločno, motivirano in zavzeto. Vse od prve minute so imeli na igrišču vse pod nadzorom, nasprotnikom pa niso dovolili, da bi pripravili kakšno presenečenje. Že v prvih tridesetih minutah tekme v novi dvorani v Podčetrtku so si priigrali šest zadetkov prednosti (17:11), v nadaljevanju pa so še bolj zagospodarili na igrišču. V drugem polčasu so prednost iz prvega podvojili in si na koncu priigrali visoko zmago kar z dvanajstimi zadetki razlike.

V domačih vratih je blestel Urban Lesjak, ki je zbral kar 20 obramb ter tako še dodatno pripomogel, da je Slovenija prebrodila prvo oviro, katere se je kar nekoliko bala. "Led je prebit. Vesel sem te za nas pomembne zmage, saj smo se dobro pripravili na srečanje in že od prve minute poskušali z zbrano igro v obrambi onemogočati lahke nasprotnikove zadetke, kar nam je dokaj dobro tudi uspevalo. Sicer je v naši igri še nekaj pomankljivosti ki jih bomo poskušali v dveh tekmah, ki nas še čakajo, odpraviti. Zdaj nas čaka nov tekmec, ki ga prav tako nikakor ne gre podcenjevati," pravi selektor Slavko Ivezič.

V soboto ob 19. uri Slovence v drugem krogu čaka obračun z Belgijo, na papirju najslabšo reprezentanco v tej skupini. Ob pričakovani zmagi Slovenije bi se moštvo selektorja Slavka Iveziča že pred nedeljsko zadnjo tekmo proti Švedski (ob 17. uri) uvrstilo na evropsko prvenstvo na Slovaško.


Na prvi tekmi v skupini v Podčetrtku je Švedska nadigrala Belgijo z 32:23 (14:13) ter vknjižila prvi točki.




Vse o kvalifikacijah za mladinsko EP