20. 4. 2010

Na Dunaju izpeljali nepopoln žreb finalnih dvobojev v evropskih pokalih za ženske

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) so danes izžrebali gostitelje prvih finalnih tekem v vseh štirih pokalnih tekmovanjih v ženski konkurenci. V ligi prvakinj se bosta Viborg in Oltchim Valcea najprej pomerila na Danskem, žrebanje pa je bilo nepopolno.

 

Zaradi velikih težav v letalskem prometu, ki so posledica delovanja vulkana na Islandiji, niso bile konec tedna odigrane kar tri povratne polfinalne tekme. V pokalu EHF je odpadel dvoboj Bayer Leverkusen – Elda Prestigio (prva tekma 27.23 za španski klub), ki bi jo morala soditi Slovenca Jure Cvetko in Kavalar Brstin, tako da finalist Randers z Danske (v polfinalu je izločil francoski Havre s skupnim izidom 58:50) še čaka svojega nasprotnika.

 

Ostali dve povratni polfinalni tekmi nista bili odigrani v pokalu challenge, na katerih bi se morala pomeriti poljska Gdynia in nemški Göppingen (prvi dvoboj 29:24 za Nemke) ter nemški Buxtehuder in makedonski Metalurg (prva tekma 22:21 za Makedonke). Žrebanje na Dunaju so tako lahko v celoti izpeljali le v ligi prvakinj (Viborg in romunski Oltchim Valcea se bosta najprej srečala na Danskem) in pokalu EHF (Vejen in črnogorska Budućnost bosta prav tako najprej igrala na Danskem).

 

V finalih evropskih pokalnih tekmovanj za ženske bodo prve tekme 8. ali 9. maja, povratne pa 15. ali 16. maja.

 

 

Prve finalne tekme:

 

Liga prvakinj: Viborg (Danska) – Oltchim Valcea (Romunija)

 

Pokal pokalnih zmagovalk: Vejen (Danska) – Budućnost (Črna gora)

 

Pokal EHF: zmagovalec Elda Prestigio (Španija)/Leverkusen (Nemčija) – Randers (Danska)

 

Pokal challenge: zmagovalec Göppingen (Nemčija)/Gdynia (Poljska) – zmagovalec Metalurg (Makedonija)/Buxtehuder (Nemčija)