23. 4. 2010

Rokometaši Slovana v Lizbono po ugodno izhodišče v polfinalu pokala challenge

Rokometaše ljubljanskega Slovana v soboto ob 20. uri po slovenskem času v Lizboni čaka prva polfinalna tekma evropskega pokala challenge s portugalskim Sportingom. Moštvo trenerja Borisa Deniča si želi na prvi tekmi iztržiti čim boljši rezultat pred povratnim dvobojem na Kodeljevem.

 

Edini slovenski klub, ki ostaja v boju v evropskih pokalnih tekmovanjih, je na poti do polfinala izločil švedski Ystad in romunsko Suceavo, uvrstitev v finale pa si bo skušal priboriti prek obračunov s portugalskim Sportingom. Trener Boris Denič ne bo mogel računati na kaznovanega Janka Božovića, ki je na povratni četrtfinalni tekmi proti Suceavi v zadnji minuti dobil rdeči karton, prav tako pa ne tudi na tretjega vratarja Gregorja Močivnika in mladinskega reprezentanta Alena Markoviča. Že nekaj časa sta poškodovana Rok Teržan in David Kovač, trener Denič pa upa na pomoč Igorja Vujića, ki še vedno okreva po poškodbi.

"Sredina tekma v Ormožu je bila dobra popotnica za evropski nastop, saj so fantje od prve do zadnje minute odigrali zelo dobro ter kljub velikemu številu menjav zmagali z visoko razliko," pravi Boris Denič in dodaja: "Ekipa je mlada in neizkušena, v Evropi igra prvič, zato je prisoten še poseben čar. Želja po zmagi, tudi že na prvi tekmi na Portugalskem, pa velika. Čeprav na mednarodni sceni nimamo veliko izkušenj, poleg tega pa smo igralsko zelo oslabljeni, vseeno upam, da bomo v primerjavi s prvima dvema gostovanjema na Švedskem in v Romuniji prikazali boljšo igro. Ključ do uspeha bo seveda igra v obrambi."

O nasprotnikih, pri katerih igrata dva tujca, med drugim tudi Slovenec Mitja Lesjak, pa trener Denič meni: "Gre za korektno in kompaktno ekipo, ki prakticira mirno igro, brez 'divjanja'. Igrajo predvsem obrambo 5-1. Dobro so zastopani na vseh igralnih položajih, kar jim omogoča dovolj menjav. Gre za ekipo podobno, kot je Slovan, ki lahko igra z vsakim."

Ekipa Slovana je danes odpotovala v portugalsko prestolnico z letalskim prevozom iz Benetk. Povratna tekma Slovan - Sporting bo v nedeljo, 2. maja, ob 19. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.

Pravico na prvem portugalsko-slovenskem klubskem obračunu bo delil izraelski sodniški dvojec Shlomo Cohen-Yoram Peretz, delegat pa bo Francoz Jean Michel Germain.


Evropski pokali, sezona 2009/10