4. 6. 2010

Sobota prinaša žrebanje skupin za Euro 2010, Slovenke v zadnjem bobnu

V Odenseju na Danskem bo v soboto, 5. junija, žrebanje skupin za decembrsko evropsko prvenstvo za ženske. EHF je 16 reprezentanc pred žrebanjem razdelila v štiri skupine, Slovenija pa je v zadnjem skupaj s Srbijo, Nizozemsko in Islandijo.

Žrebanje skupin bo v dvorani Arena Odense med polčasoma prijateljske tekme Danska – Norveška v okviru praznovanja 75-letnice domače rokometne zveze. Evropsko prvenstvo, na katerem bo v štirih skupinah nastopilo 16 reprezentanc, bo potekalo od 7. do 19. decembra letos v dveh državah – na Danskem in Norveškem. Predtekmovalni del bo potekal v Aalborgu, Aarhusu (oba Danska), Larviku in Lillehammerju (oba Norveška), glavni del Eura 2010 v olimpijskem Lillehammerju in Herningu (Danska), slednji pa bo tudi gostitelj sklepnih bojev najboljših evropskih ženskih reprezentanc (polfinale, finale in tekme za razvrstitev po mestih).

Evropska zveza je šestnajsterico (glede na dosežke v kvalifikacijah in uvrstitve na zadnjih velikih tekmovanjih pod njenim okriljem) razdelila v štiri bobne, pri čemer se reprezentance iz istega bobna v predtekmovalnem delu EP ne morejo pomeriti med seboj. Slovenija je pristala v četrtem, zadnjem bobnu skupaj s Srbijo, Nizozemsko in Islandijo. Že pred žrebanjem je EHF določila, da bo Danska v predtekmovalnem delu igrala v skupini A v Aalborgu, Rusija v skupini B v Aarhusu, izbrana vrsta Nemčije v skupini C v Larviku ter gostiteljica in aktualna evropska prvakinja Norveška v skupini D v Lillehammerju.

Bobni za žrebanje:

Boben 1: Norveška, Španija, Črna gora, Nemčija