8. 6. 2010

Celjani pred žrebanjem skupin lige prvakov v drugem bobnu s Francozi, Hrvati in Danci

V torek, 22. junija, bo na Dunaju žrebanje skupin za ligo prvakov za sezono 2010/11. Evropska zveza (EHF) je klube razdelila v šest kakovostnih bobnov, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so se znašli v drugem skupaj z Montpellierjem, Zagrebom in Aab Handboldom.

 

Klubi iz istega bobna se v prvem delu tekmovanja v ligi prvakov ne morejo pomeriti med seboj, kar pomeni, da nasprotniki Celjanov v predtekmovalni skupini zanesljivo ne bodo Montpellier (Francija), Zagreb (Hrvaška) in Aab Handbold (Danska). V prvem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bo 24 klubov – tako kot v minuli sezoni – razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine s po šestimi moštvi.

 

V osmino finala se bodo iz vsake skupine uvrstili po štirje najboljši, nato pa se bo tekmovanje nadaljevalo po izločilnem sistemu (A1 – B4, A2 – B3, A3 – B2, A4 – B1 in C1 – D4, C2 – D3, C3 – D2, C4 – D1), pri čemer bodo imeli prednost domačega igrišča na povratni tekmi klubi, ki bodo v prvem delu osvojili prvo ali drugo mesto v skupini. Nato sledi četrtfinale (prav tako po izločilnem sistemu), zatem pa še drugič v zgodovini lige prvakov zaključni turnir najboljše četverice, ki ga bo – tako kot letos – znova gostila dvorana Lanxess Arena v Kölnu.

 

Od 3. do 5. septembra bo na sporedu pet kvalifikacijskih turnirjev za evropsko ligo prvakov, med katerimi bo (tako kot lani) tudi tisti, na katerem bodo sodelovali klubi s posebnimi povabili s strani EHF ("wild card"). Takšno vabilo je za lanski kvalifikacijski turnir v Leonu dobil tudi celjski klub, letos se ga nadejajo v Gorenju, skoraj zanesljivo pa je, da bo eno povabilo prejel španski Reale Ademar. Liga prvakov v sezoni 2010/11 se bo začela 22. septembra.

 

 

Bobni za žrebanje skupin lige prvakov:

 

Boben 1: Kiel (Nemčija), Ciudad Real (Španija), Čehovski medvedi (Rusija), Veszprem (Madžarska)

 

Boben 2: Montpellier (Francija), Zagreb (Hrvaška), Aab Handbold (Danska), Celje Pivovarna Laško (Slovenija)

 

Boben 3: Barcelona (Španija), Hamburg (Nemčija), Volgograd (Rusija), Pick Szeged (Madžarska)

 

Boben 4: Chambery (Francija), Kolding (Danska), Valladolid (Španija), Flensburg (Nemčija)

 

Boben 5: Bosna (BiH), Sävehof (Švedska), Kadetten (Švica), zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card")

 

Boben 6: zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev