14. 6. 2010

Velenjsko Gorenje dobilo povabilo EHF za igranje kvalifikacij za ligo prvakov

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze je na sestanku v Százhalombattju na Madžarskem določil končno listo nastopajočih v evropski ligi prvakov v prihodnji sezoni. Posebno povabilo EHF za kvalifikacije za elitno klubsko tekmovanje so prejeli tudi slovenski podprvaki iz Velenja.

Podobno kot minulo sezono, bo septembra organiziran poseben kvalifikacijski turnir povabljencev (t.i. turnir wild card), kjer si bo le eno izmed štirih moštev še priborilo igranje v ligi prvakov. EHF je povabilo tokrat namenila španskemu Ademarju Leonu, nemškemu Rheinu-Neckarju Löwnu, danskemu Silkeborgu in velenjskemu Gorenju. Mesto igranja kvalifikacijskega turnirja bo določeno nakandno, potekal pa bo med 3. in 5. septembrom.

 

Direktor Gorenja Velenja Stane Ostrelič je seveda sila zadovoljen: "To je veliko priznanje za naš klub, ki je posledica ne samo visoke ocene, prejete s strani EHF na področju organizacije tekem, odigranih v domači Rdeči dvorani, ampak tudi uglednih rezultatov, ki smo jih dosegli v zadnjih letih. Odvisno od dodatnih pogojev in če nam bodo propozicije dovoljevale, ne izključujem možnosti, da ne bomo kandidirali za organizacijo kvalifikacijskega turnirja, vendar pa ni vse odvisno od nas. Veselimo pa se tudi srečanja z bivšimi igralci kluba in verjamem, da imamo možnosti." 

Ob tem pa je Evropska rokometna zveza zavrnila igranje grškega PAOK-a in estonskega Pölva Serviti v ligi prvakov.

Neposredno pravico nastopa v sezoni 2010/11 v ligi prvakov pa ima slovenski prvak Celje Pivovarna Laško. Žreb skupin bo 22. junija, ob 11. uri na Dunaju.


Bobni za žrebanje skupin lige prvakov:


Boben 1: Kiel (Nemčija), Ciudad Real (Španija), Čehovski medvedi (Rusija), Veszprem (Madžarska)

 

Boben 2: Montpellier (Francija), Zagreb (Hrvaška), Aab Handbold (Danska), Celje Pivovarna Laško (Slovenija)

 

Boben 3: Barcelona (Španija), Hamburg (Nemčija), Volgograd (Rusija), Pick Szeged (Madžarska)

 

Boben 4: Chambery (Francija), Kolding (Danska), Valladolid (Španija), Flensburg (Nemčija)

 

Boben 5: Bosna (BiH), Sävehof (Švedska), Kadetten (Švica), zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card")

 

Boben 6: zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev


Celjani bodo v drugem bobnu ob žrebu lige prvakov