16. 6. 2010

Luka Žvižej bo kljub rdečemu kartonu lahko igral tudi v nedeljo v Veszpremu

Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij proti Madžarski za nastop na SP 2011 na Švedskem je slovenski reprezentant Luka Žvižej dobil neposredni rdeči karton. Kljub temu bo lahko – kar je uradno potrdila evropska zveza EHF – igral tudi na nedeljski povratni tekmi v Veszpremu.

 

V zadnji minuti tekme v dvorani na Kodeljevem je Luka Žvižej pri poskusu izbijanja žoge nenamerno z roko zadel v obraz gostujočega igralca Carlosa Pereza. Latvijska sodnika Stolarovs in Licis sta slovenskemu reprezentantu pokazala neposredni rdeči karton, vseeno pa bo Celjan lahko igral tudi ne nedeljski povratni tekmi v Veszpremu.

 

To je z uradnim dopisom potrdila Evropska rokometna zveza (EHF), ki vodi evropski del kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Švedskem leta 2011. Njeno odločitev sekretar RZS in delegat EHF Leopold Kalin takole pojasnjuje: "Glede na pravila igre neposredna diskvalifikacija velja samo do konca tekme, na kateri se je zgodila. V Žvižejevem primeru ni šlo za grobo in nevarno nešportno dejanje, zato njegova izključitev nima nadaljnjih posledic. To je potrdil tudi delegat, Španec Ramon Gallego, zato bo lahko Žvižej igral tudi na povratni tekmi na gostovanju na Madžarskem."