21. 6. 2010

V torek, 22. junija, bo na Dunaju žrebanje skupin za evropsko ligo prvakov v sezoni 2010/11

Na Dunaju bo v torek, 22. junija, ob 11. uri žrebanje skupin za evropsko ligo prvakov v sezoni 2010/11. Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je pred žrebanjem uvrščen v drugi boben, v katerem so še Montpellier, Zagreb in Aab Handbold ter s katerimi se Celjani v tem delu tekmovanja ne morejo pomeriti.

 

Neposredno udeležbo v skupinskem delu tekmovanja si je že zagotovilo 21 klubov, tako da ostajajo prosta samo še tri mesta. Enega bo zapolnil zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card"), na katerem se bodo za vstopnico za ligo prvakov pomerili Ademar Leon (Španija), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Bjerringbro-Silkeborg (Danska) in Gorenje Velenje (Slovenija). Poleg turnirja povabljencev bosta na sporedu še dva turnirja nižjerangiranih držav (klubov), na katerih se bo za dve prosti mesti med evropsko elito potegovalo osem klubov.

 

Osmerico sestavljajo Metalurg (Makedonija), Tatran Prešov (Slovaška), Drammen (Norveška), Zaporožje (Ukrajina), Bregenz (Avstrija), Dinamo Minsk (Belorusija), Porto (Portugalska) in Bešiktaš (Turčija). Zmagovalca kvalifikacijskih turnirjev bosta na žrebanju skupin lige prvakov uvrsščena v zadnji, šesti boben, v katerem sta že romunska Constanta in poljske Kielce, najboljši na turnirju povabljencev pa v četrtega, kjer bodo delali družbo Bosni (BiH), Sävehofu (Švedska) in Kadettnu (Švica). Vsi trije turnirji bodo od 3. do 5. septembra letos.

 

 

Bobni za žrebanje skupin lige prvakov:

 

Boben 1: Kiel (Nemčija), Ciudad Real (Španija), Čehovski medvedi (Rusija), Veszprem (Madžarska)

 

Boben 2: Montpellier (Francija), Zagreb (Hrvaška), Aab Handbold (Danska), Celje Pivovarna Laško (Slovenija)

 

Boben 3: Barcelona (Španija), Hamburg (Nemčija), St. Petersburg (Rusija), Pick Szeged (Madžarska)

 

Boben 4: Chambery (Francija), Kolding (Danska), Valladolid (Španija), Flensburg (Nemčija)

 

Boben 5: Bosna (BiH), Sävehof (Švedska), Kadetten (Švica), zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card")

 

Boben 6: Constanta (Romunija), Kielce (Poljska), zmagovalca dveh kvalifikacijskih turnirjev

 


Skupinski del lige prvakov (štiri skupine s po šestimi klubi) se bo začel med 22. in 26. septembrom, končal pa z desetim krogom med 2. in 6. marcem 2011. Vmes po prekinitev - po sedmem krogu – zaradi reprezentančnih priprav za SP 2011 na Švedskem. Iz vsake skupine se bodo v drugi del lige prvakov uvrstili po štirje najboljši klubi (skupaj 16), v tem delu tekmovanja, ki bo v drugi polovici marca in na začetku aprila, pa že velja sistem na izpadanje (po ena tekma doma in v gosteh).

 

Žrebanje parov osmine finala bo 8. marca 2011, slab mesec pozneje (5. aprila 2011) pa bo še žrebanje četrtfinalnih dvobojev, ki bodo na sporedu med 20. in 24. aprilom ter 27. aprilom in 1. majem. Zmagovalci četrtfinalnih tekem se bodo uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, ki ga bo 28. in 29. maja 2011 spet gostila dvorana Lanxess Arena v Kölnu.