18. 6. 2010

Selektor slovenske reprezentance Zvonimir Serdarušić z drugačno obrambo proti Madžarom

Pred slovensko moško člansko izbrano vrsto je morda najpomembnejša tekma zadnjega obdobja, ki odloča o potniku na svetovno prvenstvo na Švedskem januarja 2011, hkrati pa pušča odprta vrata za olimpijske igre v Londonu. Slovenci bodo v nedeljo, 20. junija, ob 18. uri, v Veszpremu branili dva gola prednosti pred Madžari (27:25) s prve tekme v Ljubljani.

 

Pravzaprav so si vsi fantje enotni, da v Veszprem prednosti ne odhajajo braniti, marveč gredo po novo zmago, predvsem pa novih 60 minut igrati na vrhunski ravni. Dvorana v Veszpremu bo pokala po šivih, saj je že davno tega razprodana, a tudi naši fantje bodo imeli podporo s tribun.

 

Selektor slovenske reprezentance Zvonimir Serdarušić je v tem tednu nekoliko zmanjšal intenzivnost treningov. Veliko časa je ekipa posvetila tudi analizi, saj so v slovenskem taboru želeli odpraviti napake s prve tekme proti Madžarski v dvorani na Kodeljevem. "V tem trenutku razmišljam, kakšna bosta naša koncentracija in motivacija ter koliko lahko zdržimo v Veszpremu. Ali lahko vseh 60 minut nudimo pravi odpor Madžarom? Vem, da nismo brez možnosti, imamo rahlo prednost, vendar morali bomo pokazati marsikaj, če se želimo uvrstiti na svetovno prvenstvo."

 

Na prvi tekmi med Slovenijo in Madžarsko, ki se je končala z zmago Slovenije s 27:25, je naša reprezentanca solidno opravila svojo nalogo, rezerve v igri pa seveda še vedno ostajajo. "Zagotovo bomo igrali drugačno obrambo, saj sem prepričan, da so nas Madžari ves teden preučevali. Tudi v napadu bo potrebno zaigrati bolje in ustvarjati večji pritisk na nasprotnika. Na povratni tekmi bomo v vsakem elementu igre morali narediti vsaj korak naprej," še pravi selektor Serdarušić, ki bo v soboto zjutraj proti Veszpremu popeljal 19 igralcev, o 14 izbrancih za obračun z Madžarsko pred 5000 navijači pa se bo odločil na dan tekme. Dobra novica je, da nihče od igralcev nima težav s poškodbami, po drugi strani pa "Noka" o tem pravi: "Mislim, da v tem trenutku ni niti enega igralca, ki bi razmišljal o poškodbah ali utrujenosti."

Levo krilo slovenske izbrane vrste, Luka Žvižej,  je prepričan, da so se iz napak na prvi tekmi naučili dovolj in da bo v Veszpremu tudi realizacija boljša: "Ključ do uspeha bo nedvomno dobra obramba, podobna kot smo jo odigrali na prvi tekmi, seveda pa bo potrebno tudi v napadu odigrati drugače. Predvsem moramo izkoristiti "zicerje", ki smo jih na prvi tekmi v Ljubljani zapravljali enega za drugim. Možnosti tako nas kot Madžarov so skoraj enake. V zadnjih dneh smo na pripravah v Podčetrtku analizirali tekmo in vemo, kje smo delali napake tako skupinsko kot individualno. Še dodatno smo bili opozorjeni na 'zicerje'. Verjamem v nas in našo igro".

Slovenske rokometaše v Veszpremu zagotovo čaka pekel, a nekaj več kot 100 slovenskih grl bo navijalo tudi za njih. Slovenija bi z uvrstitvijo na januarsko SP naredila velik korak po neuspehu v kvalifikacijah s Slovaki pred dvema letoma (zaradi tega je ostala brez nastopa na lanskem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem), hkrati pa bi naredila prvi korak proti olimpijskim igram v Londonu leta 2012.


Zadnji trening v petek, v soboto na pot proti Veszpremu

 

Luka Žvižej bo lahko igral v Veszpremu

 

Na Madžarskem tudi veliko slovenskih navijačev

 

Fotoreportaža s tekme na Kodeljevem

 

Poročilo s tekme Slovenija - Madžarska

 

Izjave po tekmi Slovenija - Madžarska