16. 6. 2010

V Veszpremu bo slovenske rokometaše vzpodbujalo več kot 100 navijačev

V nedeljo, 20. junija, ob 18. uri slovensko moško člansko reprezentanco čaka dan D v boju za svetovno prvenstvo 2011, saj se bo v Veszpremu na povratni tekmi pomerila z Madžarsko. S prvega obračuna ima zalogo dveh zadetkov. V približno 400 kilometrov oddaljeni Veszprem odhajata vsaj dva polna avtobusa navijačev.

Prvi obračun v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo januarja prihodnje leto gostila Švedska, je izbrana vrsta Zvonimirja Serdarušića dobila z dvema goloma naskoka (27:25). Madžari so imeli na Kodeljevem bučno podporo s tribun, a tudi naši rokometaši bodo imeli podporo navijačev. Doslej sta polna dva avtobusa, ki se bosta proti Veszpremu odpravila v nedeljskih jutranjih urah.

Sicer pa so vstopnice za ogled obračuna med Madžarsko in Slovenijo še na voljo. Organizator mora po pravilih Evropske rokometne zveze gostujoči reprezentanci zagotoviti deset odstotkov vstopnic kapacitete dvorane. Dvorana v Veszpremu, ki je neke vrste "sestra" celjskega Zlatoroga, sprejme več kot 5000 obiskovalcev.


Luka Žvižej bo lahko igral na povratni tekmi v Veszpremu

Slovensko-madžarski obračun v sliki

Slovenija z dvema zadetkoma zmagala na Kodeljevem