21. 6. 2010

Vid Kavtičnik: Zamudili smo veliko priložnost

Razočaranje po zamujeni priložnosti proti Madžarski v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Švedskem 2011 je v slovenski reprezentanci veliko. Vid Kavtičnik je bil na povratnem obračunu v Veszpremu najboljši strelec, a to na koncu ni kaj prida pomagalo, saj se s soigralci niso uvrstili na SP.

 

"Na svetovno prvenstvo gor ali dol, vsak poraz je boleč. Ta iz Veszprema pa bolj kot drugi, saj smo imeli tekmo pod nadzorom 50 minut, potem je sledilo slabih deset minut, ki so nas pokopale,"  je dan po neuspehu na Madžarskem, kjer je Slovenija klonila s 25:28 ter s skupnim izidom 52:53, obudil grenak spomin reprezentant Vid Kavtičnik. Razloge je našel tudi v načinu razmišljanja: "Zdi se, da smo vsak pri sebi že začeli razmišljati, kako je vsega konec in da smo že na svetovnem prvenstvu Švedskem. Pa nismo bili. Madžarom smo dovolili, da so oživeli, nosilo jih je še 5000-glava občinstvo. Z vsakim njihovim golom je bilo bolj peklensko,"  je občutke še razložil standardni slovenski reprezentant.

Na obračunu na Madžarskem je bila njegova realizacija skoraj 100-odstotna, z 11 zadetki pa je bil najboljši strelec Slovenije. "Vsi smo si močno želeli, dobro smo se pripravljali, odigrali dve dobri tekmi, imeli smo priložnost, a je nismo izkoristili. Žal je tako v športu. S tem ni konec rokometa in reprezentance, usmerili se bomo naprej. Pred nami so kmalu kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012. Upam, da se nanj uvrstimo. Skupina je sicer težka, a mislim, da smo na obeh tekmah z Madžari pokazali, da se lahko kosamo z vsemi in jih tudi premagamo."

 

Kavtičnik je sicer razočaran, ne pa tudi črnogled: "Smo na lepi poti, v zadnjem času se je v reprezentanci in v naši igri naredilo marsikaj dobrega, spremembe so očitne. Končno imamo pravo obrambo, ki nam leži, v napadu imamo potencial. Priključili so se tudi mlajši igralci, ki pa seveda rabijo izkušnje. Če bomo trdo delali naprej, se ni bati. Treba je le vztrajati."  Še enkrat je Kavtičnik opozoril: "Izgubiti ni katastrofa, žal pa mi je, da samo na takšen način izgubili z Madžarsko, potem ko smo jih skoraj ves čas držali v šahu."

 

Slovensko člansko reprezentanco že jeseni čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2012, ki ga bo gostila Srbija.

Poročilo s tekme Madžarska - SlovenijaIzjave po tekmi Madžarska - SlovenijaDodatne kvalifikacije za SP 2011Vratar Škof: Imamo več rezerv v igri kot MadžariSelektor Mocsai: Prepričan sem o uvrstitvi na SPIzjave po tekmi Slovenija - MadžarskaPoročilo s tekme Slovenija - Madžarska