22. 6. 2010

Slovanovi veterani postali evropski prvaki

Veterani Slovana iz Ljubljane so na Evropskih igrah veteranov (EMG 2010) v Španiji osvojili zlato kolajno v kategoriji nad 35 let. Slovanovci so bili v tej starostni kategoriji najboljši v konkurenci 20 moštev iz enajstih držav, kar je že njihov drugi naslov evropskih prvakov.

 

Evropske igre veteranov so letos potekale od 17. do 21. junija v Bergi v Španiji. Slovanovo moštvo v sestavi Andrej Topolovec, Zoran Baloh, Grega Krašnja, Andrej Hrovat, Dušan Klešnik, Rok Grunfeld, Tomaž Novak, Dušan Andrejič, Andrej Kastelic, Sergej Sokolov, Aleš Golja, Borut Dvornik, Brane Jerovšek, Janez Šoln, Aleš Dragar in Brane Čepin je bilo po treh zmagah nad ekipami VSH 2002, BM. La Roca in Puerto Sagunto ter remijem z Balonmano Urduliz prvo v svoji skupini. V četrtfinalu so Slovanovi veterani nato premagali še špansko moštvo Handbol Matadepera in v polfinalu danski KIF Kolding. V velikem finalu so Ljubljančani s 17:15 premagali selekcijo Rusije.

 

Za najboljšega igralca tekmovanja je bil zasluženo proglašen Andrej Kastelic. Za ekipo RD Slovan veterani je to po četrtem mestu na evropskem prvenstvu v Krakovu na Poljskem, prvem na EP v Malmöju na Švedskem in drugem v Koldingu na Danskem že drugi naslov prvakov Evrope v kategoriji nad 35 let.