19. 11. 2010

Liga prvakinj: Krim Mercator v soboto na Madžarskem lovi prvo mesto v skupini D

V zadnjem (šestem) krogu skupine D v evropski ligi prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 20. novembra, ob 17.15 gostovale pri Györiju na Madžarskem. Tekma bo odločala o končnem prvem mestu v skupini.

 

Tako madžarske kot slovenske prvakinje so na prvih petih tekmah v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju štirikrat zmagale in enkrat izgubile: Györi je ostal praznih rok v prvem krogu pri Zvezdi na gostovanju v Rusiji (28:31), Krim Mercator pa v tretjem v Stožicah prav proti sobotnemu nasprotniku (30:34). "Prva tekma proti Madžarkam je bila za nas zares boleča, saj smo igrale tako, kot so si one želele. Tudi me smo vedele, kako ne smemo igrati, vendar nismo pravilno reagirale. Nismo igrale na krila in s tem odpirale sredine, pustile smo se prekinjati. Nič nam ni uspevalo, njim pa vse. Prepozno smo se tudi prilagodile na sodniški kriterij, zato so nas preteple. Upam, da smo se kaj naučile iz tega," se nadeja Krimova trenerka Marta Bon.

 

Bonova zaradi poškodb spet ne bo mogla računati na krožni napadalki Ljudmilo Bodnjevo in Dragano Cvijić, na pot bo odšla tudi Szandra Zacsik, vendar je njen nastop še vedno pod vprašajem. "To bo vznemirljiva tekma. Györi je v tem trenutku v boljši formi kot Krim, zato je seveda favorit. Toda to ne pomeni, da ne bomo poskušale narediti vsega za zmago. Me lahko z zmago ogromno dobimo, saj prvo mesto prinaša veliko več kot lani, poraz pa po drugi strani ne odnese veliko," pred gostovanjem na Madžarskem pravi Bonova.

 

Prav zaradi številnih poškodb je bila Bonova prisiljena spremeniti sistem igre v obrambi in napadu. "Dejstvo je, da imamo težave znotraj ekipe. Po poškodbah na položaju krožne napadalke se nam je sesul sistem igre, ki smo ga sicer dobro postavile. Zdaj moramo na ta položaj pošiljati zunanje igralke. Na sobotni tekmi bomo tako morale uporabiti neobičajne rešitve. Če bo to dovolj, bomo srečne, če ne, bomo "lizale rane" še naprej," ocenjuje Bonova, ki poudarja, da se Györi, ki se lahko pohvali z vrhunskim naborom igralk, močno dviga v formi.

Čeprav gre na Madžarskem za boj za prvo mesto v skupini D in vsaj na papirju lažje nasprotnike na torkovem žrebanju skupin drugega dela lige prvakinj na Dunaju, organizatorica Krimove igre Andrea Lekić meni, da bo tekma z Györijem ena lažjih za njeno ekipo. "Psihološko bo tekma lahka. Lahko igramo povsem sproščeno. Res imamo težave s poškodbami, kar je največja težava. Obramba je v redu, bo pa treba izboljšati igro v napadu. Žoga mora hitreje teči, brez prekinitev. To je najpomembnejše v naši igri," napoveduje Andrea Lekić.

 

Tako Györi kot Krim Mercator sta si že pred zadnjim krogom zagotovila napredovanje med osem najboljših klubov v Evropi, saj sta zbrala po osem točk, Tretjeuvrščena Zvezda ima štiri, Podravka Vegeta pa še niti ene. "Dobro je, da nismo pod pritiskom napredovanja v naslednji krog, je pa tekma seveda kljub temu pomembna za nas. Z zmago bi imele v nadaljevanju lažje tekmece za uvrstitev v polfinale. Dobile bi dve drugouvrščeni ekipi in se tako izognile vsaj eni izmed doslej najmočnejših ekip, norveškemu Larviku in črnogorski Budućnosti," dodaja Lekićeva.

 

Tekma Györi - Krim Mercator, bo v soboto, 20. novembra 2010, ob 17.15 na Madžarskem. Sodila jo bosta Norvežana Oyvind Togstad in Rune Kristiansen, delegat pa bo Nemec Wolfgang Gremmel. Na drugi tekmi v skupini D se bosta v nedeljo, 21. novembra, ob isti uri pomerila Podravka Vegeta in Zvezda Zvenigorod.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)