20. 11. 2010

Na sredozemskih igrah na Hrvaškem so slovenske kadetinje osvojile srebrno kolajno

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je na sredozemskih igrah v Pločah na Hrvaškem osvojila srebrno kolajno. Mlade Slovenke so v velike finalu izgubile proti Portugalski z 21:25.

 

Slovenija in Portugalska sta se pomerili že v petek v glavnem delu tekmovanja, uspešnejša pa je bila slednja, ki je zmagala s 26:22. Z enako razliko štirih zadetkov so Portugalke dobile tudi finalni dvoboj (25:21) in osvojile zlato kolajno, naslov sredozemskih podprvakinj pa je pripadel ekipi selektorja Bojana Voglarja in njegovega pomočnika Dejana Golčmana.

 

Začetek finalne tekme je obetal drugačen razplet, kajti slovenske kadetinje so trikrat povedle s tremi zadetki prenosti: 3:0, 5:2 in 6:3. Toda portugalske rokometašice so v dobrih dveh minutah dosegle tri zadetke zapored in v 22. minuti je bil izid izenačen na 6:6. Sledilo je še kar osem izenačenj, zadnje pa je bilo pri 16:16 v 47. minuti, ko je za Slovenijo zadela Zuličeva.

 

Naše nasprotnice so nato spet poskrbele za delni izid 3:0, kljub temu pa so se Slovenke še štirikrat približale samo na dva zadetka zaostanka: prvič pri 17:19 (50. minuta), drugič pri 18:20 (52. minuta), tretjič pri 19:21 (55. minuta) in nazadnje štiri minute pred koncem velikega finala (20:22). Toda v končnici so bile portugalske kadetinje znova uspešnejše, predvsem po zaslugi Valentejeve, ki je skupaj dosegla kar enajst zadetkov. Bronasto kolajno je osvojila Hrvaška, ki je na tekmi za tretje mesto premagala Turčijo s 23:16.

 

Slovenija je proti Portugalski nastopila v naslednji postavi: Petek (0 obramb), Dorič, Mrmolja 2, Vončina, Ugrin 3, Valjavec, Veble 1, Regner, Turnšek, Krošelj (4 obrambe), Benedičič, Črnivec 3, Pirc, Hrovatič (7 obramb), Zulič 6, Bužekijan 6.

 

 

 

Več o sredozemskih igrah si lahko preberete na spletni strani www.mediterraneanhandball.info

Slovenske kadetinje so se na sredozemskih igrah uvrstile v finale[undefined]