20. 11. 2010

Olimpija premagala ukrajinsko Sparto in se uvrstila v osmino finala evropskega pokala EHF

Na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF so igralke Olimpije doma premagale ukrajinsko Sparto s 30:25 (15:16) in se uvrstile v osmino finala. Ljubljančanke so prvo tekmo v Ukrajini izgubile s 24:26.

 

 

Olimpija - Sparta 30:25 (15:16)

 

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev: 500, sodnika: Hatipoglu in Simsek (oba Turčija).

 

Olimpija: Pogačnik, Vardijan, Argenti 3, Ilc, Čečkova 1, Jeriček 8, Okleščen 1, Leder, Stančin, Ferfolja 8, Zec, Gojkovič 2, Irman 6, Puš 1.

 

Sparta: Dibrova, Rezničenko 4, Bičjo, Šejenko 1, Kompaniets, Sumaroka, Manaharova 10, Parhomenko, Cibulenkova 7, Gorilska 2, Krasko 1.

 

Sedemmetrovke: Olimpija 3 (2), Sparta 3 (3).

 

Izključitve: Olimpija 12 minut, Sparta 12 minut.

 

Rdeči karton: Puš (Olimpija, 60. minuta).

 

 

Ekipa trenerja Roberta Beguša si je napredovanje v osmino finala evropskega pokala EHF v veliki meri utrla že na prvi tekmi pred tednom dni v Užgorodu, iz katerega so se Ljubčjančanke vrnile z zaostankom zgolj dveh zadetkov (24:26). Preboj med najboljših šestnajst ekip v tem tekmovanju so rokometašice Olimpije potrdile pred domačimi gledalci v Tivoliju, potem ko so ukrajinsko Sparto premagale s petimi zadetki razlike (30:25).

 

Vesna Puš in soigralke so se na povratnem obračunu pošteno prepotile, kajti trdoživim Ukrajinkam nikakor niso zmogle zadati usodnega udarca, tudi na račun svoje ne preveč prepričljive igre. Na odmor med polčasoma so namreč odšle z zaostankom enega zadetka (15:16), v drugem delu pa je bil izid izenačen še v 48. minuti (24:24). Toda v zadnjih dvanajstih minutah so domače rokometašice zaigrale izjemno in se na koncu zasluženo veselile velike zmage ter preboja v osmino finala evropskega pokala EHF.

 

"Tekma je bila prav takšna, kot sem jo pričakoval in napovedal - izenačena in napeta do konca. Najbolj me veseli, da so moje varovanke najbolj zrelo predstavo prikazale v prelomnih trenutkih dvoboja in v zadnjih dvanajstih minutah prejele samo en zadetek. Pred žrebanjem parov osmine finala nimam posebnih želja, kajti konkurenca je čedalje bolj ostra. Želim si le tekmeca, ki ne bi bil preveč oddaljen od Ljubljane," je po pomembni evropski zmagi dejal Olimpijin trener Robert Beguš.

V Evropi konec tedna šest slovenskih klubovOlimpija v Užgorodu izgubila le s 24:26Tretji krog pokala EHF: Ljubljančanke gostujejo v UkrajiniKroglice so ekipi trenerja Beguša namenile SpartoSenzacija v Tivoliju - Olimpija izločila BekescsaboLjubljančanke za častno slovo od Evrope