20. 11. 2010

Mariborčani odhajajo na povratno tekmo na Češko s prednostjo šestih zadetkov

Rokometaši Maribora Branika so se na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev pomerili s Karvino in v dvorani Tabor zmagali z 28:22 (15:13). Povratna tekma bo v nedeljo, 28. novembra, na Češkem.

 

 

Maribor Branik - Karvina 28:22 (15:13)

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 1150, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

 

Maribor Branik: Lešnik, Čudič, Jelen, Vrečar, Oštir 3, Gregorc 1, Razgor 5, Pučnik 1, Fister 3, Ivančič 3, Batinović 9 (3), Furlan, Kleč 3, Mačkovšek.

 

Karvina: Drapal, Lefan, Hanisch, Vanco, Farar, Chudoba 2, Faith 4, Hantak 4, Kruzik, Petrovsky 8 (1), Požarek 2, Kalous, Monczka 2, Lyzwa.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 5 (3), Karvina 1 (1).

 

Izključitve: Maribor Branik 10, Karvina 10 minut.

 

 

Rokometni klub Maribor Branik je dočakal tudi prvo evropsko tekmo v svoji zgodovini, na mednarodni premieri in pred skoraj 1200 gledalci pa je na kolena spravil češkega prvaka iz Karvine, mesteca v neposredni bližini Ostrave. Štajerci na povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev, ki bo v nedeljo, 28. novembra, na Češko odhajajo z lepo prednostjo šestih zadetkov.

 

Izbranci domačega trenerja Marke Šibile so dvoboj pričeli zelo pogumno in borbeno, prvi in zgodovinski zadetek pa je že v prvem napadu dosegel krožni napadalec Blaž Kleč. S čvrsto obrambo so Mariborčani v deseti minuti ponovno s Klečevim zadetkom povedli s 7:3, slabih pet minut pred koncem prvega dela pa je Damir Batinović zadel za najvišjo prednost - pet zadetkov (14:9). Toda gostom je z delnim izidom 3:0 v zadnjih dveh minutah uspelo znižati zaostanek samo na dva gola (13:15).

 

Drugi polčas so bolje začeli Čehi, ki so 36. minuti izenačili na 16:16. V naslednji minuti so gostje iz Karvine prvič na tekmi v dvorani Tabor povedli, potem ko je zadel Jan Faith, Vojtech Petrovsky pa je z dvema zaporednima zadetkoma v 39. minuti povišal na 19:17. Le slabih pet minut so nato Mariborčani potrebovali, da so prišli do ponovnega izenačenja in nato vodstva z 22:20, a je Petrovsky v nadaljevanju znova poskrbel za rezultatsko izenačenje (22:22).

 

Živčnost na igrišču se je vedno bolj stopnjevala, mariborski rokometaši pa so z dvema uspešno izvedenima sedemmetrovkama Batinovića v zadnjih deset minut prišli s prednostjo dveh zadetkov. Gostiteljem je ob glasni podpori s tribun v končnici razburljivega dvoboja uspel fantastičen preobrat, minuto in pol pred koncem pa je Simon Razgor z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za končni izid 28:22.