27. 11. 2010

Koprčani zlahka opravili z Bolgari

Cimos se je z bolgarskim klubom Spartak iz Varne dogovoril, da bosta obe tekmi tretjega kroga pokala challenge v Kopru. Na prvi so Primorci zmagali kar s 46:19, druga pa bo v nedeljo, 28. novembra, ob 17. uri.

Spartak Varna - Cimos Koper 19:46 (8:21)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 300, sodnika: Cropanise in Mondin (oba Italija).

Spartak Varna: Sti. Stančev, S. Dobrev, Nikolov, Georgijev 2, Černev, R. Dobrev 1, Mihajlov 4, Petkov 3, Kostov, Danajlov, Sta. Stančev, Aleksandrov 3, Rančev 4, Dimitrov 2.

Cimos Koper: Podpečan, Skoko 4, Dobelšek 4, Mirković 2, Brumen 10, Elezović 4, Bombač 4, Stanić, Krivokapić 2, Skube 4, Mlakar 3, Konečnik 4, Rapotec 3, Osmajić 2.

Sedemmetrovke: Spartak Varna 0, Cimos Koper 4 (4).

Izključitve: Spartak Varna 6 minut, Cimos Koper 2 minuti.

Rokometaši Cimosa so proti (pod)povprečnim Bolgarom zlahka upravičili vlogo favorita, tako da bo nedeljska povratna tekma tretjega kroga evropskega pokala challenge zgolj formalnost. Primorci, ki v domačem prvenstvu trenutno zasedajo drugo mesto za vodilnim Gorenjem, so proti rokometnim analfabetom iz Varne vse dvome o zmagovalcu razblinili že v prvem polčasu, ki so ga dobili kar s trinajstimi zadetki razlike (21:8).

Tudi drugi polčas je bil podoben igri mačke z mišjo, po šestdesetih minutah pa se je moštvo trenerja Fredija Radojkoviča veselilo evropske zmage proti Spartaku kar s 27 (!) zadetki razlike. Pri gostiteljih je bil z desetimi zadetki najučinkovitejši Matjaž Brumen, za goste iz Varne pa sta po štiri dosegla Jordan Mihajlov in Penčo Rančev.

Pet slovenskih moških klubov konec tedna v Evropi