29. 11. 2010

Na Dunaju v torek žrebanje parov osmine finala v evropskih pokalih za moške

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju bo v torek, 30. novembra, ob 11. uri žrebanje osmine finala v treh evropskih pokalih za moške. V bobnih bodo tudi štirje slovenski klubi: Gorenje, Maribor Branik, Cimos in Slovan.

 

Vsi štirje slovenski klubi so se dokaj zanesljivo prebili v osmino finala. Zasedba iz Velenja je izločila hrvaški Nexe Našice s skupnim izidom 61:56, Maribor Branik je bil boljši od češke Karvine z 61:50, Slovan od avstrijskega Linza s 55:50, koprski Cimos pa je bolgarski Spartak iz Varne ukanil z visoko razliko v golih (94:39).

 

V osmini finala ni več nosilcev, možni tekmeci velenjske zasedbe v pokalu EHF pa so nemški Göppingen, Lemgo in Grosswallstadt, španska La Rioja in Reale Ademar, danska Bjerringbro-Silkeborg in Nordsjaelland, avstrijski Bregenz, francoski Saint Raphael, madžarski Tatabanya Carbonex, makedonski Metalurg, portugalski Porto, ruski Krasnodar, švicarski Amicitia Zürich in turški Bešiktaš.

 

Mariborčani so zanesljivo opravili s Čehi, njihovi možni tekmeci v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev pa so avstrijski Krems, Izviđač iz BiH, danski Koebenhavn, španska Amaya Sport San Antonio, francoski Tremblay, nemški Gummersbach, madžarski Balatonfüredi, makedonski Vardar Skopje, norveški Elverum, portugalski Xico, romunska Resita, ruski Kaustik, srbska Kolubara, švedski Drott Halmstad in ukrajinski Budivelnik.

 

Slovan in Cimos se lahko medsebojno pomerita v osmini finala pokala challenge, v bobnu tega tekmovanja pa so še norveška OIF Arendal in Stord, portugalska Benfica in Sporting, srbska Partizan Beograd in Radnički Kragujevac, grški AEK, luksemburški Bascharage, črnogorski Rudar, poljski Azoty-Pulawy, romunska Stiinta Dedeman, švicarski St. Otmar in švedski Eskilstuna Guif.

Cimos še enkrat nadigral BolgareMariborčani zmagali tudi na ČeškemSlovan poskrbel za presenečenje v LinzuKoprčani zlahka opravili z BolgariGorenje se je uvrstilo v osmino finala pokala EHFPet slovenskih moških klubov konec tedna v Evropi