27. 2. 2011

Slovan na drugi tekmi remiziral z Norvežani in izpadel iz tekmovanja v pokalu challenge

Na povratni tekmi osmine finala evropskega pokala challenge je Slovan remiziral z norveškim Arendalom (23:23). Ker so Ljubljančani sobotni prvi dvoboj izgubili z 19:21, so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Slovan - Arendal 23:23 (15:11)

Nedenes - Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Judčic in Kot (oba Belorusija).

Slovan: Župič (16 obramb), Grojzdek 1, Čemas 8, Abutović 4, Škerlak, Kaloper 6, Stojanovič, Hvala, Denič 3, Erak 1, McDermott.

Arendal: Medhus, Šehović, Harnes, Johnsen 7, Osterhus, Jörgensen, Augensen 4, Svenningsen, Paulsen 5, Pedersen 3, Christensen, Rui, Heia, Hofstohl 4.

Sedemmetrovke: Slovan 6 (5), Arendal 6 (4).

Izključitve: Slovan 8, Arendal 4 minut.

Rdeči karton: Abutović (Slovan, 58. minuta).

Izbranci ljubljanskega trenerja Aleša Repine so na drugi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge (obe so odigrali na Norveškem) v prvem polčasu prikazali sijajno predstavo. Z dobro obrambo so povsem onemogočili najbolj nevarne igralce norveške ekipe, v napadu pa z enostavnimi akcijami polnili tekmečevo mrežo. V prvi polovici tekme so si nekajkrat priigrali štiri gole prednosti, s to zalogo v zadetkih pa so tudi odšli na velik odmor (15:11).

V drugem polčasu je domača ekipa spremenila strategijo, občasni slovenski reprezentant in v prvem polčasu izjemno razpoloženi Matevž Čemas je na terenu dobil zvestega spremljevalca, ki mu je neprestano dihal za ovratnik. To je zmedlo Ljubljančane, njihova igra pa je bila vse manj udarna.

Gostitelji so jih ujeli okoli 40. minute, le nekaj minut zatem pa tudi povedli z dvema goloma prednosti. Slovanovci so zaostanek hitro nevtralizirali, v izenačeni končnici pa vendarle niso imeli pravih priložnosti, ki bi jih popeljala do četrtfinala tega tekmovanja. V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Matevž Čemas z osmimi zadetki, vratar Gregor Župič pa je zbral 16 obramb.

Slovan na prvi tekmi tesno izgubil proti ArendaluLjubljančani v osmini finala evropskega pokala challenge dvakrat na Norveškem