28. 6. 2011

Liga prvakov: Cimos s Hamburgom, Constanto, St. Petersburgom, Wislo in kvalifikantom; Radojkovič: Realne možnosti za osmino finala

Znani so nasprotniki rokometašev Cimosa v evropski ligi prvakov v tekmovalni sezoni 2011/12. Koprčani bodo igrali v skupini C, v kateri so še Hamburg (Nemčija), Constanta (Romunija), St. Peterburg (Rusija), Wisla Plock (Poljska) in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3.

Aktualni slovenski prvaki iz Kopra so lahko z razpletom žrebanja na Dunaju seveda zadovoljni. Poleg Hamburga, Constante, St. Peterburga in Wisle bo peti nasprotnik Cimosa zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3, na katerem bodo septembra igrali makedonski Metalurg, islandski Hafnarfjördur, norveški Haslum in izraelski Maccabi Srugo Rishon Le Zion.

"Naša skupina morda ni tako spektakularna, a je z izjemo nemškega kluba nekako na naši kakovostni ravni. Žreb je bil zelo ugoden, ob pravem pristopu pa imamo v tej enakovredni skupini dokaj realne možnosti, da se uvrstimo v osmino finala evropske lige prvakov," je po dunajskem plesu kroglic dejal Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki se je žrebanja udeležil skupaj s klubskim menedžerjem Andrejem Belišem.

Koprska zasedba se v sezoni 2008/09 ni prebila v glavni del tekmovanja lige prvakov, saj je v skupini E, v kateri so nastopali še ruski Čehovski medvedi, španski Portland San Antonio in romunska Steaua iz Bukarešte, zasedla četrto mesto. Tokrat so njene možnosti za preboj v osmino finala veliko večje, kar je po žrebanju priznal tudi trener Radojkovič. Cimosov strateg v novi sezoni ne bo mogel računati na Dušana Podpečana, Milana Mirkovića, Uroša Elezovića in Darka Stanića, novi obrazi v dvorani Bonifika pa so zaenkrat Gorazd Škof, Uroš Bundalo in Matevž Čemas.

Liga prvakov se bo v tekmovalni sezoni 2011/12 začela s tremi kvalifikacijskimi turnirji in turnirjem povabljencev ("wild card") 3. in 4. septembra 2011. Skupinski del (štiri skupine s po šestimi klubi) se bo začel med 28. septembrom in 2. oktobrom 2011, končal pa z desetim krogom med 22. in 26. februarjem 2012.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 14. in 18. marcem 2012, povratne od 21. do 25. marca 2012, četrtfinalne pa v terminih med 14. in 18. aprilom 2012 ter med 21. in 25. aprilom 2012. Zaključni turnir najboljše četverice v ligi prvakov bo 26. in 27. maja 2012, že tretjič zapored pa ga bo gostila dvorana Lanxess Arena v Kölnu.

LIGA PRVAKOV - SKUPINE:

SKUPINA A: SKUPINA B: SKUPINA C: SKUPINA D:
Barcelona Čehovski medvedi Hamburg Montpellier
Zagreb Veszprem Cimos Koper Koebenhavn
Kadetten Ciudad Real Constanta Kiel
Chambery Füchse Berlin St. Petersburg Ademar Leon
Bosna Sarajevo Bjerringbro-Silkeborg Wisla Plock Pick Szeged
zmagovalec kval. turnirja 2 zmagovalec turnirja povabljencev zmagovalec kval. turnirja 3 zmagovalec kval. turnirja 1