29. 1. 2012

Slovenski rokometaši v kvalifikacijah za nastop na SP 2013 v Španiji proti Portugalski

V Beogradu so zadnji dan evropskega prvenstva izvedli tudi žrebanje parov kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2013. Slovenski rokometaši se bodo junija pomerili z reprezentanco Portugalske.

 

 

Prve tekme kvalifikacij za SP 2013 bodo na sporedu 9. ali 10. junija 2012, povratne pa 16. ali 17. junija 2012.

 

 

"S Portugalsko smo se že pomerili v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Srbiji. Gre za reprezentanco, ki je v vzponu in dela sistematično, v zadnjih letih pa je bila zelo blizu temu, da se uvrsti na veliko tekmovanje. Za obračun z nami se bo zanesljivo dobro pripravila," je po plesu kroglic v beograjski Areni dejal selektor slovenske reprezentance Boris Denič in dodal: "Mi bomo skušali zadržati kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih. To je nov izziv za moje fante in menim, da se bomo uvrstili na svetovno prvenstvo."

 

 

"Lahko bi bilo bolje, a tudi slabše. Slovenija se je na letošnjem evropskem prvenstvu izkazala, prikazala zelo dobre predstave, a menim, da jo lahko premagamo. To smo dokazali že v kvalifikacijah za EP v Srbiji, kjer smo izgubili na tujem in jo premagali na domačem igrišču. Slovenske rokometaše spoštujemo in so papirnati favoriti, a naredili bomo vse, da jih izločimo. Ob tem bo povratna tekma na našem terenu, kar je lahko velika prednost," je po žrebanju dejal švedski strokovnjak na klopi portugalske reprezentance Mats Olsson.

 

 

Evropska rokometna zveza (EHF) je Slovenijo, skupaj z Nemčijo, Madžarsko, Islandijo, Makedonijo, Poljsko in Švedsko, pred žrebanjem uvrstila v prvi jakostni boben, v drugem so bile Češka, Norveška, Rusija in Slovaška, ki so se poslovile po prvem delu letošnjega evropskega prvenstva v Srbiji, v tretjem pa zmagovalke prvih kvalifikacijskih turnirjev: Avstrija, BiH, Belorusija, Litva, Črna gora, Nizozemska in Portugalska.

 

 

Svetovno prvenstvo bo med 13. do 27. januarjem prihodnje leto v osmih španskih mestih: Madridu, Barceloni, Zaragozi, Valladolidu, Granollersu, Sevilli, Malagi in Ciudad Realu. Na svetovno prvenstvo se se že uvrstile Francija (branilka naslova), Španija (gostiteljica) ter Srbija, Danska in Hrvaška (najboljše reprezentance z letošnjega evropskega prvenstva) ter Tunizija, Alžirija in Egipt (najboljše reprezentance z letošnjega afriškega prvenstva).

 

 

 

PARI KVALIFIKACIJ ZA SP 2013:


 

Litva – Poljska

 

Rusija – Češka

 

Slovenija – Portugalska

 

Slovaška – Belorusija

 

Makedonija – Avstrija

 

Madžarska – Norveška

 

Islandija – Nizozemska

 

Nemčija – Bosna in Hercegovina

 

Švedska – Črna gora

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)