11. 11. 2012

Rokometašice Krima Mercatorja v petem krogu lige prvakinj dosegle drugo zmago v Romuniji

Igralke Krima Mercatorja so v petem krogu evropske lige prvakinj dosegle drugo zmago. V skupini B so bile po zmagi proti romunskemu Cluju v dvorani v Stožicah (28:27) uspešne tudi na gostovanju v Romuniji, končni izid pa je bil 31:23 (15:12).

 

 

JOLIDON CLUJ - KRIM MERCATOR 23:31 (12:15)

 

Cluj - Športna dvorana Horia Demian, gledalcev: 2500, sodnika: Kurtagić in Wetterwik (oba Švedska).

 

Jolidon Cluj: Petroczi, Mazerean, Munteanu, Florea 3, Paraschiv, Dinca 3, Mihai 2, Ivan, Chintoan 4, Tivadar 2 (1), Tetean, Turcas, Safta, Cartas 1, Senocico 5, Vadineanu 3 (1).

 

Krim Mercator: Grubišić, Stefanišin, Kain, Martin 4 (1), Wörz 4, Mavsar 6 (4), Bodnjeva 1, Lazović 4, Torstenson 3, Müller 5, Janković, Gregorc, Penezić, Krpež 3, Vergeljuk, Zrnec 1.

 

Sedemmetrovke: Jolidon Cluj 4 (2), Krim Mercator 8 (5).

 

Izključitve: Jolidon Cluj 4 minute, Krim Mercator 10 minut.

 

 

 

Krimovke so prvo nalogo za biti ali ne biti opravile pričakovano. Realno najslabšo ekipo v skupini B Cluj so v gosteh nadigrale in brez posebnih težav prišle do zmage. Ta jih še drži v igri za napredovanje v drugi del tekmovanja, a je to odvisno tudi od razpleta druge današnje tekme v tej skupini. Podravka gosti Györ in vsak drugačen razplet od zmage Madžark, bi končal pot Krima v letošnji izvedbi lige prvakinj.

 

 

Krimov trener Tone Tiselj je sicer tekmo v Cluju začel z Jeleno Grubišić v vratih, Katarino Krpež in Majo Zrnec na krilih, Marino Vergeljuk na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Susann Müller in Nino Wörz na zunanjih položajih. Ta postava je dobro začela, povedla s 3:0 v četrti minuti po golu Torstensonove, v deseti minuti so krimovke vodile že s 7:3, ko je bila uspešna Müllerjeva, nova zaporedna zadetka Krpeževe iz protinapada in Wörzove pa sta Krim pripeljala do vodstva z 9:3.

 

 

Krim je pokazal, da je precej kakovostnejša ekipa od Cluja in bi kaj lahko že v prvem delu odločil tekmo v svojo korist. Toda v končnici prvega dela so Ljubljančanke Cluju dopustile vrnitev v igro. Ko je v 23. minuti Wörzova znova zadela za prednost s šestimi goli (13:7), je kazalo, da bodo gostje še oplemenitile naskok in poskrbele za mirnejše nadaljevanje. Toda nekaj zapravljenih žog v napadu in dve dvominutni kazni so Romunke znale izkoristiti, tako da so pred drugim polčasom razliko prepolovile. Če pa v Krimovih vratih ne bi bilo znova razpoložene Grubišićeve, bi bila lahko razlika še manjša.

 

 

V uvodu drugega polčasa se je nekakšno realno razmerje moči na igrišču spet vzpostavilo, Krim je bolj ali manj brez težav držal Romunke na varni razdalji, v 39. minuti pa spet povedel za šest zadetkov (20:14) po uspešnem metu Carmen Martin z desnega krila. Ko je Barbara Varlec Lazović v 44. minuti zadela za 23:15, je bila tekma praktično odločena. Igra Cluja je zatem razpadla, slovenske prvakinje pa so le še višale prednost. Ta je največ znašala kar enajst golov (28:17, 29:18).

 

 

Na drugi tekmi v skupini B je Györ na gostovanju pri Podravki Vegeti v Koprivnici zmagal z 29:22 (14:11). Vrstni red po 5. krogu: Györ 10 točk, Podravka Vegeta 6, Krim Mercator 4, Cluj 0.