11. 11. 2012

Zagorjanke na prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF visoko premagale Prištino

Rokometašice ekipe GEN-I Zagorje so uspešno opravile prvo tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF. Zagorjanke so pred domačimi gledalci premagale Prištino kar z 21 zadetki razlike - bilo je 43:22 (18:8).

 

 

GEN-I ZAGORJE - PRIŠTINA 43:22 (18:8)

 

 

Zagorje - Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 800, sodnici: Nastase in Raluca Stancu (obe Romunija).

 

GEN-I Zagorje: Pikl, Mrmolja 4, Feldin 2, Irman 8, Gojković 2, Rebolj 4, Ugrin 3, Okleščen 3, Perić, Bratec 5, Ferfolja 2, Petek, Jeglič, Golčar, Ljubas 7, Mitruševska 3.

 

Priština: Basha 3, Besholli, Berisha, Hasani, Hyseni 5, Kelmendi 1, Kertoku, Maitre 5, Rama, Rogova, Rudaku, Sefedini 2, Xhemaili 6.

 

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 5 (3), Priština 3 (3).

 

Izključitve: GEN-I Zagorje 14 minut, Priština 12 minut.

 

Rdeči karton: Okleščen (GEN-I Zagorje, 52. minuta).

 

 

 

Igralke Zagorja so po pričakovanju zanesljivo odpravile ekipo Prištine in si praktično že pred povratno tekmo zagotovile mesto v naslednjem krogu. Pri Zagorjankah se je strelsko tokrat najbolj izkazala Neli Irman, ki je zabila osem golov, dobro pa je igrala tudi mlada, 18-letna Iza Bratec, ki je dosegla pet golov.

 

 

Domačinke so tekme začele malce živčno, nekajkrat zatresle tudi okvir vrat, a po začetni nervozi so se zbrale, zaigrale bolje v obrambi in predvsem po zaslugi zadetkov Ivane Ljubas igro usmerile v želeno smer. Ob razpoloženi vratarki Andrei Perić in zadetkih iz protinapadov Neli Irman je razlika hitro naraščala in že do konca polčasa znašala deset zadetkov.

 

 

V drugem polčasu je bil odpor gostij, ki so se pokazale kot precej skromna ekipa, še slabši, pa čeprav je domači trener ponudil priložnost za igro vsem svojim izbrankam. Prednost je tako le še naraščala v korist Zagorjank in je na koncu znašala kar 21 golov.