14. 11. 2012

Celje Pivovarna Laško - Istrabenz Plini Izola 32:18 (20:7)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v enajstem krogu 1. NLB Leasing lige dosegli deveto zmago. Celjani so v dvorani Zlatorog visoko premagali ekipo Istrabenz Plini Izola z 32:18 (20:7).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ISTRABENZ PLINI IZOLA 32:18 (20:7)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 400, sodnika: Majer in Žitnik (oba Trebnje).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 5, Janc 3 (1), Razgor 1, Toskić, Ranevski 2 (1), Skube 2, Potenko, Skok, Zelenović 4, Žabić 4, Mačkovšek 8, Lekai 3.

Istrabenz Plini Izola: Jurič, Jelovčan 1, Dolenc, Gorela 1, Božič 2, Špegel 1, Kojić, Bubnič, Koštric, Ponikvar, Redžič 1, Fidel 4, Smolnik 4 (3), Ponikvar 2, Slobodnik 2, Kevič.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Istrabenz Plini Izola 3 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 0 minut, Istrabenz Plini Izola 2 minuti.

Celjski rokometaši so v tekmi 11. kroga dosegli deveto zmago in se prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Vodi še vedno Gorenje, ki je bilo boljše od Ribnice. Celjani so gostom vodstvo prepustili le pri 1:2, nato pa so varovanci Vladana Matića poprijeli za delo in pobegnili na 7:3. Ob polčasu so tako vodili že za 13 golov, kar jim je omogočilo nekoliko bolj sproščen drugi polčas, saj jih v soboto čaka domača tekma proti mogočnemu Kielu.

Gostje so sicer v drugem delu skušali bolj pritisniti na celjsko obrambo, ki pa ni popuščala. Domači so tako še naprej držali prednost in tekmo mirno pripeljali do konca. V dresu Pivovarjev je bil z osmimi goli najboljši Borut Mačkovšek, medtem ko sta pri Izoli Dušan Fidel in Žiga Smolnik dosegla po štiri zadetke.

Celjani se bodo v 12. krogu v soboto, 24. novembra pomerili z Jeruzalemom, Izola pa bo na isti dan gostovala pri Sevnici.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13