17. 11. 2012

Krimovke proti Podravki Vegeti lovijo uvrstitev med osem najboljših klubov v ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja bodo tekmo šestega (zadnjega) kroga v skupini B v evropski ligi prvakinj odigrale v nedeljo, 18. novembra 2012, ob 20.30. V Stožicah bodo gostile Podravko Vegeto, tekma pa neposredno odloča o drugem mestu in napredovanju med osem najboljših klubov v Evropi.

Krimovke so prvo tekmo proti hravškim prvakinjam v Koprivnici izgubile z 22:25. To pomeni, da morajo v Stožicah zmagati najmanj s tremi zadetki razlike: če bo Podravka Vegeta dosegla manj kot 22 zadetkov, slovenskim prvakinjam zadošča že zmaga s plus tri, v nasprotnem primeru pa potrebujejo zmago s štirimi zadetki razlike.

Igralke Krima Mercatorja so si z zmago na tekmi proti Cluju minuli vikend zagotovile evropsko nadaljevanje (vsaj v pokalu EHF), saj jih romunska ekipa zdaj ne more več ujeti. Pred zadnjo tekmo prvega dela lige prvakinj v skupini B so na tretjem mestu s štirimi točkami, Podravka jih ima na drugem mestu šest.

Neznank praktično ni, ekipi Krima in Podravke sta stari znanki v ligi prvakinj, v isti skupini namreč igrata že tretje leto zapored. Do zdaj sta se moštvi pomerili devetkrat, slovenske državne prvakinje so slavile petkrat, hrvaške predstavnice so dobile tri tekme, vključno z zadnjo v Koprivnici, enkrat pa je bil rezultat neodločen. Trener ljubljanske zasedbe Tiselj je pred nedeljsko tekmo optimističen, saj se je zdravstveno stanje v njegovi ekipi bistveno popravilo.

"Zelo sem zadovoljen s tem, kako se je, glede na vse težave, ki smo jih imeli, sezona odvila. Prva zmaga je zame to, da smo si zagotovili evropsko nadaljevanje, druga je ta, da okrevanje 'naše' Brazilke Daniele Piedade po možganski kapi poteka odlično in bomo kmalu lahko razmišljali o tem, kdaj se bo vrnila v ekipo, tretja zmaga pa je tudi to, da smo do zadnje tekme ohranili možnost, da sezono nadaljujemo v ligi prvakinj in menim, da imamo povsem realno možnosti, da to tudi dosežemo," je uvodoma pred nedeljsko tekmo povedal Tone Tiselj.

"Naša forma je v vzponu in tudi zadnja tekma je pokazala, da smo v zadnjem mesecu naredili velik napredek v igri. Za nami so štiri težke tekme, bolje smo se spoznali, bolje uigrali. Vsak dan imamo na voljo več igralk. Kar se tiče energije in zmagovalne miselnosti smo zagotovo med temi tekmami najslabše odigrali ravno tekmo proti Podravki, ta pa je šla v tekmo 100-odstotno. Kljub temu smo bili blizu, a zadeve so ta čas drugačne, nam se forma vzpenja in jaz verjamem, da če so one zmagale za tri zadetke, lahko tudi mi to naredimo v Stožicah. Dekleta so se v težkih trenutkih izjemno izkazala, zdaj je pred njimi še ta zadnji korak, ki ga lahko naredijo, in verjamem, da so sposobna in imajo pravi karakter," je še dejal trener slovenskih prvakinj, ki ga veseli tudi pogled na zdravstveni karton, saj z ekipo za zdaj ne trenirata le dve igralki - ob Piedadejevi še Maja Šon.

"Tudi zdravstveno stanje Andree Penezić se izboljšuje, po več kot tritedenski odsotnosti se je vrnila Alja Janković, tako da je zdravstveno stanje ekipe na mnogo, mnogo višji ravni kot pred prvo tekmo s Podravko. V teh dveh mesecih in pol smo imeli vsaj deset igralk, ki so bile zunaj trenažnega procesa več kot tri tedne, zdaj pa je stanje veliko boljše," je zadovoljen Tiselj, ki se bo o igranju Jankovićeve in Penezićeve odločal tik pred zdajci. In če bodo krimovke precej močnejše kot na prvi tekmi, pa bo pri hrvaški ekipi manjkala ena glavnih zvezdnic, poškodovana organizatorka igre in kapetanka Miranda Tatari.

"Do sedaj smo najbolje odigrale tekmo proti Cluju, a jaz menim, da bomo v nedeljo proti Podravki prikazale še boljšo igro. Od sebe bomo dale 200 odstotkov, saj je to za nas najpomembnejša tekma sezone do zdaj," je pred obračunom s Podravko dejala Krimova igralka Katarina Krpež, vratarka Jelena Grubišić, ki je proti Cluju zbrala kar 25 obramb, pa je dodala: "Ne morem sicer obljubiti, da bom v nedeljo zbrala ravno toliko obramb kot proti Cluju, a dala bom vse od sebe. Upam, da bomo s soigralkami odigrale dobro tekmo tako v napadu kot v obrambi, da mi bodo dekleta pomagala, kot so mi proti Romunkam, in seveda, da bomo zmagale."

Na nedeljski tekmi bosta pravico delila španska sodnika Andreu Marin Lorente in Ignacio Garcia Seradilla.