17. 11. 2012

Zagorjanke so se brez težav uvrstile v naslednji krog tekmovanja v pokalu EHF

Igralke ekipe GEN-I Zagorje so dobile tudi povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF. Po domači zmagi s 43:22 so Prištino premagale tudi na gostovanju, končni izid pa je bil 26:18 (11:7).

 

 

PRIŠTINA - GEN-I ZAGORJE 18:26 (7:11)

 

Priština - Dvorana Palača mladine in športa, gledalcev: 300, sodnika: Rutkovskis in Dzerve (oba Latvija).

 

Priština: Sefedini 6, Xhemaili 6, Hasani 2, Maitre 2, Basha 1, Hyseni 1, Basholli, F. Berisha, Q. Berisha, Z. Berisha, Kelmendi, Kertoku, Kusari, Rama, Rogova, Rudaku.

 

GEN-I Zagorje: Ljubas 8, Ferfolja 5, Mitruševska 5, Irman 3, Mrmolja 3, Bratec 1, Golčar 1, Feldin, Jeglič, Okleščen, Perić, Petek, Pikl, Rebolj, Ugrin.

 

Sedemmetrovke: Priština 3 (2), GEN-I Zagorje 5 (3).

 

Izključitve: Priština 6 minut, GEN-I Zagorje 8 minut.

 

 

 

Igralke Zagorja so po pričakovanjih opravile nalogo na povratni tekmi na Kosovem. Potem ko so že na prvi tekmi pokazale, da so kar nekaj razredov kakovostnejše od rokometašic iz Prištine, so danes le še potrdile preboj med 16 najboljših ekip v tem tekmovanju in se znova veselile zanesljive zmage.

 

 

Pri gostjah so bile najboljše strelke Ivana Ljubas z osmimi ter Neža Mitruševska in Teja Ferfolja s po petimi zadetki, medtem ko sta bili pri domačih s po šestimi goli najučinkovitejši Mimoza Sefedini in Mimoza Xhemaili.

 

 

Slovenske predstavnice bodo svoje naslednje tekmice dobile v torek, ko bo ob 11. uri na Dunaju žreb parov osmine finala.