18. 11. 2012

Krim Mercator se je po zmagi proti Podravki Vegeti uvrstil med najboljših osem v Evropi

Rokometašice Krima Mercatorja so se uvrstile med osem najboljših ekip v letošnji evropski ligi prvakinj. V šestem krogu o pred domačimi gledalci v Ljubljani premagale hrvaško Podravko Vegeto z 28:22 (14:12) in osvojile končno drugo mesto v skupini B.

 

 

Krim Mercator - Podravka Vegeta 28:22 (14:12)

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 2500, sodnika: Lorente in Serradilla (oba Španija).

 

Krim Mercator: Grubišić, Martin 6 (3), Wörz 5, Mavsar 1, Stefanišin, Bodnjeva 1, Lazović 1, Kain, Torstenson 2, Müller 6 (1), Janković, Gregorc, Penezić 1, Krpež 2, Vergeljuk 1, Zrnec 2.

 

Podravka Vegeta: Žderić, A. Čović 4, Ž. Čović, Pongrac, Senvald, Božić, Gaće, Damnjanović 9 (3), Milanović-Litre 1, Dragišić, Vidak, Jelčić, Tvorić, Kapitanović, Horvat 5, Pušić Koroljević 3.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (4), Podravka Vegeta 3 (3).

 

Izključitve: Krim Mercator 12 minut, Podravka Vegeta 8 minut.

 

Rdeči karton: Lazović (Krim Mercator, 55. minuta).

 

 

 

Za izbranke Toneta Tislja je bila tekma zadnjega kroga prvega dela proti zasedbi iz Koprivnice za biti ali ne biti. Cilj je bila zmaga za štiri gole oziroma za tri, če tekmicam dopustijo manj kot 22 golov. Na prvi medsebojni tekmi je bilo namreč 25:22 za Podravko. Nalogo so domače igralke izpolnile, predvsem v drugem polčasu, ko so z dobro obrambo in učinkovitim napadom naredile več kot dovolj visoko razliko. Krim bo tako nadaljeval ligo prvakinj, in sicer februarja prihodnje leto. Tekmice za nadaljevanje bodo domače dobile v torek na Dunaju.


 

Tiselj, ki mu je v zadnjem času tudi zdravstveni bilten v ekipi malce olajšal delo, je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, Katarino Krpež in Majo Zrnec na krilih, Ljudmilo Bodnjevo na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Nino Wörz in Barabro Lazović na zunanjih položajih, povratnica po poškodbi Andrea Penezić pa je od začetka pomagala v obrambi.


 

Ta postava je dobro začela tekmo in zabila tri gole zapored, kolikor je kljub vmesnemu znižanju prednost - tudi po zaslugi Grubišićeve in nekaj prestreženih žogah Penezićeve, ki se je v 11. priključila tudi napadu - znašala spet v sedmi minuti po zadetku Torstensonove. A izključitev Lazovićeve je pomagala Hrvaticam do izenačenja v 15. minuti, zadela je prav nekdanja krimovka Sanja Damnjanović.


 

Krim je zatem s polno zasedbo spet spet hitro nanizal tri gole, a igra ni stekla po željah Tislja, ki je ob približanju Podravke na 9:8 zahteval minuto odmora. Ta je pripomogla k novi prednosti treh golov (vmes je prvi gol v sezoni zabila tudi Penezićeva), česa več pa domače ob dobri obrambi gostij niso zmogle. Hrvatice so se še pred koncem približale, tako da je bila tekma (oziroma napredovanje) še povsem odprta.


 

Zato pa je domačim zelo dobro del glavni odmor. V drugi polčas so krenile odlično v obrambi, saj Koprivničankam niso dopustile zadetka do 38. minute. Same pa so v tem času zabile tri gole in ušle na 17:12 po uspešni sedemmetrovki Carmen Martin. Prednost domačih se je še povišala v 44. minuti po drugem zaporednem zadetku Müllerjeve (21:15), a se čvrste gostje še niso vdale.


 

Spet so prišle bližje želene razlike, a so jih nato presekale tudi dvominutne kazni, kar so kakovostno boljše domačinke unovčile za nov pobeg za šest golov (24:18). Vonj po drugem delu je bil takrat že močan, okus pa se mu je dokončno pridružil v 54. minuti, ko je Zrnečeva ukradeno žogo v protinapadu spremenila v vodstvo s 26:19. Hrvatice so imele sicer v naslednjih trenutkih celo dve igralki več na igrišču, vendar so domače znale kljub številčnemu primanjkljaju ohraniti varno razliko za izdihljaje tekme.

 

 

Na prvi tekmi 6. kroga v skupini B je Györ doma premagal romunski Cluj s 37:26 (17:14). Končni vrstni red: Györ 12 točk, Krim Mercator 6, Podravka Vegeta 6, Cluj 0.