20. 11. 2012

V ligi prvakinj Krim z Zvezdo, Oltchimom in Ferencvarošem, Zagorjanke z Dankami; izjavi trenerjev Toneta Tislja in Bojana Voglarja

Na sedežu EHF so izžrebali skupini v drugem delu evropske lige prvakinj in pare osmine finala v pokalu EHF za ženske. Krim Mercator bo v ligi prvakinj igral v skupini 2 z Zvezdo Zvenigorod, Oltchimom in Ferencvarošem, ekipa GEN-I Zagorje pa v pokalu EHF z danskim Midtjyllandom.

 

 

Drugi del lige prvakinj se bo začel 2. februarja 2013, slovenske prvakinje pa bodo najprej gostovale pri Zvezdi Zvenigorod v Rusiji. Prvo tekmo pred domačimi gledalci v Stožicah bo ekipa trenerja Toneta Tislja odigrala 9. ali 10. februarja 2013 proti romunskemu klubu Oltchim Valcea.

 

 

 

 

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Naša skupina je zelo izenačena. Menim, da se do zadnje tekme ne bo vedelo, kdo bo napredoval v polfinale. V naši skupini so tri ekipe, ki so praktično na novo postavljene, ob tem pa imajo prav vse visoko zastavljene kratkoročne in dolgoročne cilje. Ena od teh je Zvezda, sploh prva ruska ekipa, ki je v svoje vrste pripeljala tujega trenerja, ob tem pa zvabila tudi nekatere zahodnoevropske rokometašice. Gre za zelo ambiciozno ekipo z visokim proračunom. Romunski Oltchim ima v tem trenutku najdražjo žensko ekipo na evropski klubski sceni, ob tem pa ima na vsakem igralnem mestu po dve, na nekaterih pa celo tri izjemno kakovostne posameznice. Tu je še zelo kakovostna ekipa iz Budimpešte, naša tradicionalna tekmica v začetku stoletja, ki se je po nekajletnem zatišju vrnila na veliko rokometno sceno in v minuli sezoni slavila v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk. Krim je v tej sezoni izoblikoval novo ekipo, ki je po vseh zdravstvenih težavah 'preživela' prvi del lige prvakinj. V vsakem primeru je zadeva zelo odprta, saj gre za izenačeno skupino. Velika favoritinja je romunska zasedba, preostale ekipe pa se bodo enakovredno potegovale za drugo mesto v skupini."

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - GLAVNI DEL:

 

 

 

SKUPINA 1: Györ (Madžarska), Larvik (Norveška), Budućnost (Črna gora), Randers (Danska)

 

 

SKUPINA 2: Zvezda Zvenigorod (Rusija), Oltchim Valcea (Romunija), Krim Mercator (Slovenija), Ferencvaroš (FTC Rail Cargo, Madžarska)

 

 

 

 

V osmini finala evropskega pokala EHF za ženske se bo slovenska ekipa GEN-I Zagorje pomerila z danskim klubom Midtjylland. Prva tekma bo 2. ali 3. februarja 2013 na Danskem, povratna pa 9. ali 10. februarja 2013 v Sloveniji.

 

 

Bojan Voglar, trener ekipe GEN-I Zagorje: "V osmini finala se bomo pomerili z izjemno kakovostno ekipo, ki je tudi papirnata favoritinja za skupno zmago v pokalu EHF. Pred žrebom smo si želeli ekipo iz zahodnega dela Evrope, to smo tudi dobili. Mi si ne delamo utvar, upam pa, da bo ob gostovanju tako atraktivne in kakovostne ekipe naša dvorana napolnjena do zadnjega kotička."

 

 

 

POKAL EHF ZA ŽENSKE - PARI OSMINE FINALA:

 

 

Midtjylland - GEN-I Zagorje

 

 

Astrahanočka - Radnički Kragujevac

 

 

Ankara - Itxako Navarra

 

 

Tertnes Bergen - Le Havre

 

 

Zalau - Juve Lis

 

 

Vardar - Kuban Krasnodar

 

 

Holstebro - Lada Toljati

 

 

Metz - Lubin