20. 11. 2012

Celjski rokometaši v šestem krogu lige prvakov gostujejo pri evropskemu prvaku Kielu

Po sobotni zmagi proti Kielu v domači dvorani Zlatorog (31:28) čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško še povratna tekma tekma z evropskim prvakom. Celjani bodo v šestem krogu evropske lige prvakov v sredo, 21. novembra 2012, ob 19. uri gostovali v Kielu.

Sobotno zmagoslavje izbrancev Vladana Matića še vedno odmeva v evropskih rokometnih krogih, številni mediji so pohvalili neverjetno predstavo slovenskih podprvakov v dvorani Zlatorog, ki so aktualnemu zmagovalcu lige prvakov prizadejali drugi zaporedni poraz. Pred tem jih je ugnal tudi madžarski Veszprem. A celjski rokometaši niso imeli veliko časa za veselje po velikem skalpu, saj so se že v torek dopoldan odpravili proti severnonemškemu pristaniškemu mestu na Baltskem morju.

"Odhajamo v goste k ranjenemu levu. Zagotovo bo zelo težko, a upam in zadovoljen bom, če zadržimo hladno glavo in zrelost ter disciplino, kot smo jo prikazali na naši zadnji medsebojni tekmi. Če bomo upoštevali vse naloge, ki jih bom postavil, potem bomo lahko ne glede na končni izid lahko zadovoljni. Z izidom se ne obremenjujemo. Upam, da v Kielu ne bomo pokvarili našega vtisa, tako kot se nam je po zmagi nad švedskim Sävehofom nato zgodilo v romunski Constanti. Za nas je bilo gostovanje v Romuniji dobra šola, ki se ne sme ponoviti. Res je, da je zdaj na drugi strani velikan evropskega rokometa, ki se bo želel oddolžiti za sobotni poraz, na takšnih tekmah pa se pokaže karakter moštva in preprosto bomo to morali zdržati in se nato pripraviti na naslednje tekme, ki so pred nami," je dejal celjski trener Vladan Matić.

Prvi mož stroke pri celjskem klubu je že po sobotni zmagi nad Kielom poudaril, da to ni bila optimalna predstava Celja in da so v igri še rezerve. Zaveda se, da se bo Kiel še bolje pripravil na vsa presenečenja, ki jih je bil deležen na prvi tekmi. "V obrambi moramo popraviti še nekaj malenkosti, mislim pa, da bo ključ te tekme tokrat v napadu, saj nas bo Kiel želel razbiti s hitro igro in protinapadi. Tako bomo morali v napadu igrati še pametneje, hkrati pa ne smemo dovoliti, da Kiel kaznuje naše napake. Zato mora biti teh napak malo, čakati moramo na najboljše možnosti za zaključek akcije, sicer bomo hitro v zaostanku," je poudaril Matić.

"V sredo je pred nami povsem drugačna tekma. Gostitelji bodo vse od začetka vršili pritisk in hoteli dokazati, da je bila tekma v Celju njihov slab dan. Morda so to tekmo vzeli na prelahko, zato bodo na povratni tekmi zagotovo 100-odstotno pripravljeni in motivirani, da dokažejo, da so prava ekipa. A mi se ne bomo predali. Dokazali smo, da navkljub mladosti lahko prikažemo kakovostne predstave, hkrati pa bomo naredili vse, da se jim enakovredno zoperstavimo," je pred gostovanjem pri evropskih prvakih napovedal celjski vratar Matevž Skok.

Pravico na tekmi bosta delila češka sodnika Jiri Opava in Pavel Valek, delegat bo Danec Allan Lund.

Foto: Slavko Kolar