21. 11. 2012

Gorenje - SVIŠ Pekarna Grosuplje 42:27 (19:14)

Gorenje, vodilno moštvo v 1. NLB Leasing ligi za moške, je v dvanajstem krogu doseglo že enajsto zmago. Velenjčani so pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani zlahka nadigrali ekipo SVIŠ Pekarna Grosuplje z 42:27 (19:14).

 

 

 

 

GORENJE VELENJE - SVIŠ PEKARNA GROSUPLJE 42:27 (19:14)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Škvarč in Humek (oba Dobova).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 4, Medved 2, Bezjak 2, Pucelj 4, Dolenec 7 (3), Cingesar 2, Miklavčič 1, Gaber 2, Golčar 5 (2), Dobelšek 3, Gams 5, Bajram, Nosan, Dujmović 5.

 

SVIŠ Pekarna Grosuplje: Marjanović, Polak 2, Zidar, Potokar, Rotar, Muhovec 5, Medved, Stopar 2, Pekolj 5 (3), Bučar, Kalabić 5, Marinčič 3, Sašek 1, Kristan, Sendelbah, Šuntajs 1 (1), Murčehajić 3.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (5), SVIŠ Pekarna Grosuplje 4 (4).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, SVIŠ Pekarna Grosuplje 10 minut.

 

Rdeči karton: Rotar (SVIŠ Pekarna Grosuplje, 56. minuta).

 

 

 

Velenjski rokometaši so po zanesljivi nedeljski zmagi nad francoskim Chamberyjem v ligi prvakov prepričljivo opravili z gosti iz Ivančne Gorice. Domači strateg Branko Tamše je bolj ali manj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, ki so z izjemno uvodnih minut upravičili vlogo favoritov, dosegli enajsto zmago v državnem prvenstvu in zadržali točko prednosti pred drugouvrščenimi Koprčani, medtem ko Celjani - ob tekmi manj - zaostajajo za tri točke.

 

 

Ose so si že ob polčasu priigrale pet golov prednosti, v nadaljevanju pa je še bolj prišla do izraza razlika v kakovosti, tako da so slavili s +15. V domači ekipi je Jure Dolenec dosegel sedem, Jure Golčar, Janez Gams in Marko Dujmovič pa po pet zadetkov. Pri gostih so Aleš Muhovec, Gregor Pekolj in Elvir Kalabić dosegli po pet golov.

 

 

Velenjska ekipa bo v sredo, 28. novembra, gostovala v Mariboru, zasedba iz Ivančne Gorice pa se bo v soboto, 1. decembra, na domačem igrišču pomerila s trebanjskim Trimom.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13