21. 11. 2012

Igralci Celja Pivovarne Laško na gostovanju v Kielu izgubili s štirimi zadetki razlike (26:30)

V šestem krogu evropske lige prvakov (skupina B) so rokometaši Celja Pivovarne Laško doživeli četrti poraz. Celjani so gostovali pri evropskemu prvaku Kielu v Nemčiji in kljub dobri predstavi na koncu izgubili s štirimi zadetki razlike (26:30).

 

 

KIEL - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:26 (13:12)

 

 

Kiel - Dvorana Sparkassen Arena, gledalcev: 10.285, sodnika: Opava in Vanek (oba Češka).

 

Kiel: Omeyer (6 obramb), Palicka (3 obrambe), Sigurdsson, Sprenger 1, Ahlm 1, Wiencek, Ekberg 9 (5), Zeitz 4, Palmarsson 5, Narcisse 3, Ilić, Klein 4, Jicha, Vujin 3.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (7 obramb), Skok (5 obramb), Mlakar 2, Marguč 11 (3), Janc, Razgor 2, Toskić 1, Ranevski, Skube 3, Poteko, Zelenović, Mačkovšek 4, Lekai 3.

 

Sedemmetrovke: Kiel 8 (5), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

 

Izključitve: Kiel 6 minut, Celje Pivovarna Laško 14 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši se po pričakovanju iz Kiela vračajo praznih rok, za svojo predstavo v svetišču evropskega rokometa v zadnjem desetletju pa si vendarle zaslužijo najvišjo možno oceno. S pogumno in bojevito predstavo so bili povsem enakovredni mogočnim gostiteljem, ki so se za zmago nad slovenskimi podprvaki morali pošteno potruditi.

 

 

Branilci prvega mesta in trikratni prvaki v ligi prvakov v letih 2007, 2010 in 2012 si po celjski blamaži niso smeli privoščiti novega spodrsljaja, v uvodnih minutah so zaigrali na vso moč in si priigrali štiri gole naskoka (6:2).

 

 

Njihova igra v napadu na gibljivo postavljeno celjsko obrambo sicer ni bila tekoča, naredili so številne tehnične napake in sprožali strele iz neizdelanih položajev, tako da so večino golov - po izjemno grobi igri v obrambi, ki jo je češki sodniški par Jiri Opava-Pavel Valek dopuščal - dosegli po bliskovitih nasprotnih napadih v režiji Dominika Kleina.

 

 

A Celjani so se hitro privadili na oster slog gostiteljev, zelo kmalu so vzpostavili ravnotežje na parketu kielske Arene, neustavljiv pa je bil Gašper Marguč, ki je v prvem polčasu dosegel osem od skupno dvanajstih celjskih golov.

 

 

Nemška prednost je po Margučevi strelski ekshibiciji hitro začela kopneti, v 15. minuti je znašala le zadetek (7:6). Do konca polčasa se je odvijal povsem enakovreden boj, mednarodno obarvana nemška zasedba je slovenski nekajkrat ušla za tri gole, a slovenski podprvak je vselej našel način, da ji zadiha za ovratnik.

 

 

Celjani so na velik odmor odšli z zaostankom 12:13, v 35. minuti pa je Marguč poskrbel za prvo in edino celjsko vodstvo na tekmi s 15:14. Mogočni Kiel je bil v silno neprijetnem položaju, a se je iz njega vendarle izvil. V nadaljevanju je zaigral na vso moč in izkoristil svojo prednost v višini in daljši klopi, z neprestanim dotokom spočitih igralcev pa si je v 40. minuti priigral štiri gole (20:16), pet minut kasneje pa pet golov prednosti (22:17).

 

 

Trener Vladan Matić je dobrih petnajst minut pred koncem zahteval minuto odmora in zahteval igro do zadnjega diha. Njegovi varovanci so v celoti izpolnili njegove napotke. V 47. minuti so sicer prvič na dvoboju zaostali s šestimi goli (18:24), a so zato v obdobju med 48. in 51. minuti naredili delni izid 3:0 in znižali na 22:25.

 

 

V sami končnici so Celjanom malce pošle moči, dve izjemno naporni tekmi z velikanom klubskega rokometa v razmaku petih dni sta bili za zdesetkano zasedbo enostavno preveč, navkljub temu pa so v Kielu zapustili izjemno lep vtis. Pri Celju sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Borut Mačkovšek. Prvi je dosegel enajst, drugi pa štiri gole. Pri Kielu je Šved Niclas Ekberg dosegel devet golov.

 

 

Celjska ekipa bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostila madžarski Veszprem, tekma pa se bo v soboto, 1. decembra, pričela ob 19. uri.