23. 11. 2012

Tretji krog evropskega pokala EHF za moške: Mariborčani v Sisak, Koprčani gostijo Porto

Konec tedna bosta na evropsko rokometno sceno zakorakala tudi koprski Cimos in mariborski Branik, pred obema slovenskima moškima ekipama pa sta v soboto, 24. novembra, prvi tekmi 3. kroga pokala EHF. Primorska ekipa bo v Bonifiki ob 19. uri gostila portugalski Porto, štajerska pa bo ob 18. uri gostovala v Sisku na Hrvaškem.

 

 

Slovenski zasedbi se zavedata pomembnosti bližnjih tekem, v primeru končnih zmagoslavij bi namreč obe zaigrali v skupinskem delu pokala EHF, saj je Evropska rokometna zveza pred začetkom sezone 2012/13 združila pokal pokalnih zmagovalcev in pokal EHF ter ustanovila nekakšno »mini ligo prvakov«.

 

 

Koprska ekipa, ki je v začetku septembra nastopila na turnirju povabljencev za ligo prvakov - v konkurenci nemškega HSV Hamburga, francoskega Saint-Raphaela in poljske Wisle iz Plocka je zasedla zadnje mesto - je v drugem krogu pokala EHF izločila nizozemski Volendam, pot mariborske ekipe pa je bila nekoliko daljša. Najprej je premagala luksemburški Dudelange, nato pa še islandski Kopavogur.

 

 

"Naša pričakovanja so vedno visoka. Želimo zmagati, ob tem pa prikazati dobro predstavo, ki bo zadovoljila privržence našega kluba," je pred sobotnim gostovanjem portugalske ekipe v dvorani Bonifika uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "V današnjem rokometu moraš biti vselej dobro pripravljen, vsaka ležernost se lahko maščuje. Naša želja je zmaga, z razliko v zadetkih pa se ne obremenjujemo, saj je pred nami prvi polčas tekme s Portom, ki v zadnjih letih skupaj z Benfico kroji vrh portugalskega rokometa. Barve tega kluba branijo številni portugalski reprezentanti, o njihovi kakovosti pa smo se lahko prepričali na junijski tekmi s Slovenijo. Zavedamo se, da je pred nami zahtevna tekma, na preboj v skupinski del pokala EHF lahko računamo le v primeru naše kakovostne predstave."

 

 

Mariborska ekipa optimistično potuje na Hrvaško, trener Marko Šibila pa je pred prvo tekmo dejal: "Mi bomo že na prvi tekmi poskušali doseči ugoden izid. Menim, da smo v rahli prednosti, upam, da bomo proti kakovostnemu hrvaškemu tekmecu to dokazali že na prvi tekmi v Sisku. Evropske preizkušnje so zelo zahtevne, predvsem zaradi dejstva, ker smo 'padli' v naporen ritem tekem sobota-sreda-sobota. Priprave na naslednjega tekmeca so zaradi tega krajše, a upam, da bodo moji varovanci zdržali in se uvrstili v skupinski del pokala EHF."

 

 

 

SPORED TEKEM SLOVENSKIH KLUBOV V 3. KROGU POKALA EHF ZA MOŠKE:

 

 

 

PRVI TEKMI:

 

 

Sobota, 24. november:

 

 

ob 18.00: Siscia - Maribor Branik

 

 

ob 19.00: Cimos Koper - Porto

 

 

 

POVRATNI TEKMI:

 

 

Sobota, 1. december:

 

 

ob 17.00: Porto - Cimos Koper

 

 

Nedelja, 2. december:

 

 

ob 18.00: Maribor Branik - Siscia