23. 11. 2012

Gorenje v šestem krogu lige prvakov v soboto ob 16.30 v Rdeči dvorani pričakuje Chambery

Rokometaši Gorenja se bodo po zmagi proti Chamberyju v gosteh (31:20) v šestem krogu evropske lige prvakov znova pomerili s francoskim klubom. Tekma Gorenje - Chambery bo v soboto, 24. novembra 2012, ob 16.30 v Rdeči dvorani v Velenju.

 

 

Slovenski rokometni prvaki so se pred dnevi v mestecu pod Savojskimi Alpami dobesedno poigrali s Chamberyjem in ga zasenčili v vseh elementih igre. Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so bili od prve do zadnje minute gospodarji igrišča v dvorani Le Phare, njihova atomska in popolna predstava v prvem polčasu pa je osupnila tako francoske kot slovenske ljubitelje rokometa.

 

 

Zasedba iz Šaleške doline, ki je v sredo v 12. krogu državnega prvenstva gladko ugnala moštvo iz Ivančne Gorice, si na sobotnem povratnem obračunu želi nekakšno ponovitev dogodkov iz Chamberyja, njen primaren cilj pa sta vendarle dve novi točki, kar bi bil nov korak k uvrstitvi v osmino finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini.

 

 

"Po lepem spektaklu v Chamberyju, kjer smo prikazali zelo dobro predstavo, nas čaka nova tekma s francoskim moštvom. Na prvi tekmi smo resda gladko zmagali, v klubu pa se navkljub temu zavedamo kakovosti Chamberyja, ki pa je po drugi strani dodobra občutil našo moč. Pred nami je povsem nova rokometna zgodba, osebno pa si želim, da bi nam v Rdeči dvorani uspelo narediti preslikavo nedeljske tekme v Franciji," je uvodoma dejal trener Branko Tamše in dodal: "Če bomo izpolnili vse naloge, potem imamo velike možnosti, da rezultat v Franciji oplemenitimo še z domačo zmago. To je naša želja in cilj, čeprav se zavedamo, da bodo Francozi drago prodali svojo kožo in skušali oprati madež z naše prve medsebojne tekme."

 

 

V slovenski ekipi je na sredini tekmi z zasedbo iz Ivančne Gorice manjkal Klemen Cehte, ki je v Franciji dobil udarec v mečno mišico, do sobotne tekme pa bo bržkone nared. Pod vprašajem je tudi nastop Luke Dobelška zaradi težav s kolenom.

 

 

Ali lahko francoska zasedba v tako kratkem obdobju pripravi "peklenski načrt" in preseneti velenjsko moštvo? "Glede na to, da je ritem tekem izjemno naporen in strnjen za obe ekipi, dvomim v tak scenarij. Francoska ekipa je denimo v sredo gostovala v Saint-Rapfaelu in bila vse do konca tekme konkurenčna, oboji pa se bomo šele od danes naprej začeli pripravljati na naš medsebojni sobotni dvoboj. Časa ni dovolj, v tem pomanjkanju pa je tudi zelo težko odpravljati napake v igri. Menim, da francoska ekipa ne bo pripravila večjega presenečenja. Poznamo njen način igre, pripravljene pa imamo tudi določene korekcije v naši igri," je v zvezi s tem dejal Tamše.

 

 

Slovenski prvak je na dosedanjih petih tekmah poleg Chamberyja premagal še ruski Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg, izgubila pa je proti poljski ekipi Vive Targi Kielce in makedonskemu Metalurgu iz Skopja.

 

 

Pravico na slovensko-francoskem sobotnem dvoboju v Velenju bo delil romunski sodniški par Sorin-Laurentiu Dinu-Constantin Din, delegat pa bo Črnogorec Predrag Pavičević.