2. 12. 2012

Slovenke na predkvalifikacijskem turnirju na Nizozemskem za SP 2013 osvojile drugo mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije je na predkvalifikacijskem turnirju na Nizozemskem za uvrstitev na SP 2013 v Srbiji osvojila drugo mesto. Slovenke so v zadnjem krogu premagale Izrael z 38:19, a so na drugi tekmi gostiteljice nadigrale Avstrijo (30:18) in osvojile prvo mesto.

SLOVENIJA - IZRAEL 38:19 (15:12)

Apeldoorn - Dvorana OmniSport, gledalcev: 400, sodnici: Siewert Delle in Engberg (obe Švedska).

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 1, Mitruševska, Jeriček 2, Čerenjak 3, Mavsar 9, Lazović 6, Irman 6, Koren 5, Janković, Gregorc 4, Petrinja 1.

Izrael: Madmon, Shoshan, Epelboim, Elbaz, Slonim, Ben Shushan, Vikrat 6, Dunay 6, Babian, Segal, Bergman 6, Ezrahi, Bertaut, Sonego 1, Izak, Aminov.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Izrael 2 (2).

Izključitve: Slovenija 6 minut, Izrael 2 minuti.

Slovenske rokometašice so v zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja v Apeldoornu visoko premagale Izrael, a tudi to ni bilo dovolj za morebitno prvo mesto in napredovanje v glavne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Srbiji leta 2013. Da bi se to zgodilo, bi morala Avstrija na zadnji tekmi tretjega kroga premagati Nizozemsko, toda gostiteljice so bile precej uspešnejše in so zmagale kar z dvanajstimi zadetki razlike - 30:18 (16:9).

Končni vrstni red: 1. Nizozemska 6 točk, 2. Slovenija 4, 3. Avstrija 2, Izrael 0.

Po zmagi proti Avstriji (26:22) in minimalnem porazu proti Nizozemski (23:24) so se Slovenke v zadnjem krogu pomerile z Izraelkami, ki so v prvih dveh krogih dvakrat visoko izgubile: proti Nizozemkam z 20:47, proti Avstrijkam pa z 22:40. Po prvem polčasu tekme z Izraelkami si je slovenska reprezentanca priigrala le tri zadetke prednosti (15:12), v drugem pa zaigrala na polno in na koncu slavila kar z 19 goli razlike.