2. 12. 2012

Mariborčani na domačem igrišču nadigrali Siscio in se uvrstili v skupinski del pokala EHF

Poleg Cimosa so se v skupinski del evropskega pokala EHF uvrstili tudi rokometaši Maribora Branika. Na povratni tekmi tretjega kroga so v dvorani tabor premagali hrvaški klub Siscia iz Siska kar s 35:22 (19:13) in napredovali s skupnim izidom 64:52.

 

 

MARIBOR BRANIK - SISCIA 35:22 (19:13)


 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 800, sodnika: Pandžić in Satordžija (oba BiH).

 

Maribor Branik: Čudič, Štefanič 1, Mirković 2, Tarabochia 3, Svalina 3, Oštir, Špelić 7, Špende, Razgor 5, Pučnik, Pešić, Zarabec 1, Šoštarič 2, Sok 1, Šimič 5, Mlakar 5.

 

Siscia: Tomić 1, Zarković 1, Balić 1, Baltić 1, Raić 2, Crnić 5, Bumbak, Nuić 7, Kević 3, Čutura 1, Nikić, Kobetić, Palaić, Bilušić.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Siscia 5 (3).

 

Izključitve: Maribor Branik 14 minut, Siscia 6 minut.

 

Rdeči karton: Štefanič (Maribor Branik, 52. minuta).

 

 

 

Slovenija bo v skupinskem delu pokala EHF imela dva predstavnika. Po sobotnem tesnem zmagoslavju koprskega Cimosa nad portugalskim Portom je danes "vajo ponovil" tudi mariborski Branik. Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so po porazu na Hrvaškem z 29:30 na povratni tekmi izdatno napolnili mrežo gostov iz Siska in zmagali s 35:22, skupno pa kar s 64:52.

 

 

Štajerci so bili absolutni gospodarji domačega igrišča. Od prve do zadnje minute so imeli goste v popolni oblasti in si že ob polčasu priigrali lepo zalogo v golih (19:13), ki so jo v drugem polčasu le še oplemenitili na prepričljivih +13. Vsak domači rokometaš je na mariborskem parketu in ob podpori 800 gledalcev do potankosti opravil svoje delo, strelsko najbolj razpoloženi pa so bili Nikola Špelić s sedmimi goli ter Rok Šimič, Simon Razgor in Matjaž Mlakar, ki so prispevali po pet zadetkov.

 

 

Mariborčani in Koprčani bodo svoje skupinske tekmece v tej sezoni prenovljenem pokalu - Evropska rokometna zveza je združila pokal pokalnih zmagovalcev in pokal EHF v eno tekmovanje - dobili na četrtkovem (6. december) žrebu v Beogradu.