19. 12. 2012

Maribor Branik - SVIŠ Pek. Grosuplje 30:24 (15:9)

Maribor Branik je v 17. krogu 1. NLB Leasing lige za moške gostil ekipo SVIŠ Pekarna Grosuplje. Zmaga je ostala na domačem igrišču, kajti Mariborčani so zmagali s 30:24 (15:9).

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - SVIŠ PEKARNA GROSUPLJE 30:24 (15:9)


 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 100, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

Maribor Branik: Štefanič, Mirković 7, Tarabochia 1, Svalina 2, Oštir, Špelić 8, Špende 1, Razgor 4 (1), Pučnik, Čudič, Pešić, Zarabec 1, Šoštarič 2, Sok 2, Šimič, Mlakar 2.

 

SVIŠ Pekarna Grosuplje: Marjanovič, Polak, Zidar, Potokar 3, Rotar 3 (1), Zavodnik 1 (1), Muhovec 5, Medved, Stopar 5 (1), Pekolj 1, Kalabič, Marinčič 1, Sašek 2, Kristan, Sendelbah 1, Murčehajič 2 (1).

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (1), SVIŠ Pekarna Grosuplje 4 (4).

 

Izključitve: Maribor Branik 8 minut, SVIŠ Pekarna Grosuplje 8 minut.

 

 

 

Mariborski rokometaši so dosegli deveto zmago v prvenstvu in se obdržali na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Domači so večino tekme nadzorovali potek dogajanja na igrišču in upravičili vlogo favorita proti ekipi SVIŠ Pekarne Grosuplje, ki je doživela deseti poraz. Pri domačih je bil z osmimi goli najučinkovitejši Nikola Špelić, pri gostih pa sta jih po pet zabila Aleš Muhovec in Simon Stopar.

 

 

Srečanje so bolje začeli gosti iz Ivančne Gorice, ki so izkoristili slabšo igro v obrambi Mariborčanov in tako v peti minuti z golom Mihe Murčehajiča povedli s 4:1. Branikovci, pri katerih je v uvodnih minutah zadeval le Nikola Špelič, so se nato le zbudili in 17. minuti z dvema zaporednima zadetkoma kapetana Simona Razgorja povedli s 7:5.

 

 

Domači rokometaši so nadaljevali v enakem ritmu ter si do konca polčasa, v zadnjih sekundah je zadel Milan Mirković, priigrali šest golov prednosti. Tudi v uvodnih minutah drugega polčasa so mariborski rokometaši gospodarili na parketu Tabora in si predvsem po zaslugi Mirkovića priigrali prednost devetih golov (18:9).

 

 

Toda gostujočim rokometašem se je pred zadnjimi desetimi minutami igre uspelo približati. V 51. minuti je namreč Matevž Potokar zadel za 25:22 ter tako napovedal zanimiv zaključek srečanja. Toda že v naslednjih napadih so vijoličasti rokometaši ponovno ušli na +5 ter srečanje nato mirno pripeljali v svojo korist.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13